ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δυσαρέσκεια Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για διαρροή επιστολής προς Αναστασιάδη

Η ανακοίνωση του ΠΔΣ

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) εκφράζουν τη λύπη και την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαρροή στον Τύπο" και την εκ του πονηρού παρερμηνεία", όπως αναφέρουν, του περιεχομένου επιστολής, που έχει αποσταλεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενόψει της αυριανής, προγραμματισμένης συνάντησης στο Προεδρικό, για συζήτηση καίριων θεμάτων σχετικά με τις επιπτώσεις των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών που παρέχονται από δικηγόρους.

Ο ΠΔΣ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως θεωρεί ότι "τέτοιες σκοπούμενες ενέργειες είναι απαράδεκτες καθώς αποβλέπουν απλώς και μόνο στην κακόπιστη δημιουργία εντυπώσεων, και είναι ως εκ τούτου αχρείαστες και επιζήμιες, ειδικά στη δύσκολη αυτή φάση που διέρχεται η οικονομία μας, όπου καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα πολυκύμαντο πλαίσιο δεδομένων, απειλητικών για τη σταθερότητά της".

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην εν λόγω επιστολή, στόχος της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι η διεξοδική συζήτηση σημαντικών πτυχών και δυσχερειών, ως αποτέλεσμα των κυρωτικών μέτρων κατά της Ρωσίας καθώς και η κατάθεση εισηγήσεων και προτάσεων για ενίσχυση του τομέα, προστίθεται.

Σχετικά με την αναφορά σε μέτρα στήριξης του κλάδου των υπηρεσιών, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δικηγόροι, ο ΠΔΣ διασαφηνίζει ότι αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οικονομική ενίσχυση μέσω επιδομάτων. Οι δικηγόροι δεν έχουν αιτηθεί ποτέ κρατική ενίσχυση με επιδόματα.

Οι δικηγόροι, σημειώνεται, χρειάζονται στήριξη εν μέσω κρίσης, με κίνητρα και μέτρα που θα προωθήσουν την ανάπτυξη εργασιών και δικηγορικής ύλης σε άλλες αγορές και την παροχή κινήτρων μέσω και της μελέτης του Συμβουλίου Οικονομίας, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του τομέα στον οποίο εργοδοτούνται εκατοντάδες συμπολίτες μας. Αντίστοιχες προτάσεις έχουν κατατεθεί και σε αυτή την κρίση αλλά και κατά την πανδημία, και από άλλους επαγγελματικούς κλάδους της οικονομίας (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ κ.ά).

Η επιλεκτική, συνεπώς, παρερμηνεία και διαστρέβλωση κατά το δοκούν ενός μέρους του περιεχομένου της επιστολής μας καθώς και η άκριτη αναπαραγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, απέχει από τον σαφή και ξεκάθαρο στόχο που τεκμηριώνεται στην εν λόγω επιστολή αναφορικά με τη συγκεκριμένη ενέργειά μας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, ο Πρόεδρος του ΠΔΣ δρ Χρίστος Κληρίδης έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία παραθέτει τα πιο πάνω δεδομένα, ζητώντας παράλληλα αναβολή της αυριανής συνάντησης στο Προεδρικό.

Ο ΠΔΣ εκπροσωπώντας πέραν των 4.300 δικηγόρων λογίζεται ως βασικός εταίρος στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στην οικονομία και ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών, και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες και συγκροτημένες ενέργειες και σε συνεργασία με όλους τους συμβαλλόμενους εταίρους προκειμένου να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση