ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΔΕΚ: 607 πρώην και νυν στελέχη υπογράφουν για την «σωτηρία» του κόμματος

Οι 607 ΕΔΕΚίτες ζητούν δε ένα συνέδριο «νόμιμο, δημοκρατικό και αξιόπιστο, αντάξιο της ιστορίας, των αρχών και των αξιών της ΕΔΕΚ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η "Ομάδας Πρωτοβουλίας για την σωτηρία και την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ" την οποία υπογράφουν 607 πρώην και νυν στελέχη, μέλη, αξιωματούχοι του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο νυν Βουλευτής, Ηλίας Μυράνθους και ο τέως Αρχηγός Αστυνομίας, Ανδρέας Ποταμάρης, εκφράζει την αγωνία και την αντίθεση της "στις αντιδημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται για το 14ο εκλογικό συνέδριο".

Οι 607 ΕΔΕΚίτες ζητούν δε ένα συνέδριο «νόμιμο, δημοκρατικό και αξιόπιστο, αντάξιο της ιστορίας, των αρχών και των αξιών της ΕΔΕΚ». "Οι γνήσιοι Εδεκίτες ποτέ δεν θα σιωπούσαν ή να συναινούσαν σε παράτυπες εσωκομματικές διαδικασίες, οι οποίες να στερούν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε πληροφορίες και τα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, σε όλα ανεξαρτήτως τα μέλη".

Αναλυτικά η Ανακοίνωση:

Το κείμενο αυτό, είναι η απαρχή μιας πρωτοβουλίας Εδεκιτών, οι οποίοι βιώνουν με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία τις εξελίξεις στην ΕΔΕΚ.

Με τις τελευταίες αποκαλύψεις, τόσο για την έκδοση επιταγών της ΕΔΕΚ προς ιδιωτική επιχείρηση συμφερόντων του τέως, πλέον, Οικονομικού Γραμματέα της ΕΔΕΚ, χωρίς την έγκριση των αρμόδιων οργάνων, όσο και για αντικαταστατικές εγγραφές μελών, το ποτήρι ξεχείλισε.

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος... Το Κόμμα μας κινδυνεύει... Είμαστε στο παρά πέντε και έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε. Οι αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, που οδηγούν στη νόθευση του επερχόμενου συνεδρίου, έχουν κορυφωθεί, με την επέμβαση στο μητρώο μελών, βάσει του οποίου θα διεξαχθεί το συνέδριο. Ετσιθελικά, αντιδημοκρατικά και αντίθετα σε κάθε πρόνοια του καταστατικού της ΕΔΕΚ, έχουν διαγραφεί από το μητρώο μελών πολλοί Συναγωνιστές, για να τους στερηθεί το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο. Την ίδια ώρα, έχουν προστεθεί στο μητρώο «νέα μέλη», παρακάμπτοντας όλες τις διαδικασίες που προνοεί το καταστατικό, για την εγγραφή νέων μελών.

Ας σημειωθεί και η επιμονή του Προέδρου να χειρίζεται προσωπικά το μητρώο μελών, αρνούμενος να το παραδώσει στον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής που, με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού, έχει την ευθύνη για την τήρησή του.

Είναι φανερό πως επιχειρείται, με κάθε μέσο, να οδηγηθεί η ΕΔΕΚ σε ένα στημένο συνέδριο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και οι φιλοδοξίες μερικών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο συνέδριο. Θα αποτελεί προσβολή για την ιστορία του κόμματος και για τη δημοκρατία.

Στον χρόνο που απομένει, επιβάλλεται να γίνουν όλα όσα πρέπει για επαναφορά των θεσμών και της δημοκρατικής διαδικασίας και αν χρειαστεί, να αναβληθεί το συνέδριο.

Συγκεκριμένα ζητούμε:

Α. Να αποκατασταθούν όλοι οι παράνομα διαγραφέντες και να επανεγγραφούν στο μητρώο, εκτός από όσους ζητήσουν να μην περιληφθούν. Δεν έχει επικυρωθεί από τα αρμόδια όργανα η διαγραφή μελών. Ζητούμε να ενημερωθούν άμεσα όσοι έχουν διαγραφεί.

Β. Να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό, για όλους όσοι παράτυπα έχουν συμπεριληφθεί στο μητρώο.

Η μη αποκατάσταση του μητρώου θα οδηγήσει το Κόμμα μας σε περαιτέρω περιπέτειες. Για ό,τι προκύψει, ακέραιη την ευθύνη θα έχει ο κ. Σιζόπουλος και όσοι από τους συνεργάτες του εξακολουθούν να ανέχονται τέτοιου είδους πρακτικές.

Το Κόμμα μας, λόγω λανθασμένων χειρισμών, οδηγήθηκε, αδιαμφισβήτητα, στη μεγαλύτερη κρίση από ιδρύσεώς του. Οι αγνοί Εδεκίτες είναι πιο διχασμένοι από ποτέ.

Ζητούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η ΕΔΕΚ, η δική μας ΕΔΕΚ έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια ανυπόληπτη και οδηγείται σταθερά στη διάλυση. Καλούμαστε όλοι να συμβάλλουμε, με την παρουσία και τη δράση μας, στη ΣΩΤΗΡΙΑ και ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ της.

Τα ακόλουθα μέλη της ΕΔΕΚ, συνυπογράφουμε την Πολιτική Διακήρυξη για τη σωτηρία και την αναδιοργάνωση του Κόμματος μας: Δείτε τα μέλη εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση