ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΔΕΚ για αύξηση επιτοκίων: Σοβαρές επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό

Επιμένουμε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα αναφέρει το Κόμμα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφορικά με την αύξηση δανειστικών επιτοκίων όπου προτείνει η αύξηση του δανειστικού επιτοκίου να απορροφηθεί από τις τράπεζες ή να επιμεριστεί ισόποσα ανάμεσα στις τράπεζες και τον δανειολήπτη και να προχωρήσει η σύσταση του ειδικού δικαστηρίου.

Η ανακοίνωση του κόμματος

Η αύξηση των βασικών επιτοκίων προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στον οικογενειακό προϋπολογισμό ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τον κίνδυνο πολλαπλασιασμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και κατ’ επέκταση των εκποιήσεων.

Επιμένουμε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα ενώ την ίδια στιγμή οι τράπεζες οφείλουν να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία και να στηρίξουν έμπρακτα τους πολίτες.

Η ΕΔΕΚ επιμένει πως στις περιπτώσεις των στεγαστικών δανείων και κύρια εκείνων που έχουν συναφθεί από νεαρά ζευγάρια ή από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η αύξηση να απορροφηθεί από τις τράπεζες, ή να επιμεριστεί ισόποσα ανάμεσα στις τράπεζες και τον δανειολήπτη.

Την ίδια στιγμή η σύσταση του ειδικού δικαστηρίου για προσφυγή των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις και τη διαδικασία εκποίησης, πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα καθώς προσφέρει αποτελεσματική προστασία των δανειοληπτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση