ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΔΕΚ: Γιατί θεωρούν στελέχη αντικαταστατική την υποψηφιότητά Χαννίδη

Η υποψηφιότητα του κ. Χαννίδη προσκρούει κατ’ αρχήν στο άρθρο 35 του καταστατικού του κόμματος, είπε ο κ. Χρίστου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Νικόλας Χρίστου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφιος για την αντιπροεδρία της ΕΔΕΚ, έχει καταθέσει ένσταση στην υποβολή υποψηφιότητας του Μάριου Χαννίδη για τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, αφού τη θεωρεί αντικαταστατική και παράτυπη. Η ένσταση του κ. Χρίστου έχει κατατεθεί από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας στα αρμόδια όργανα του κόμματος, καθώς και στην Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου.

Όπως λέει ο κ. Χρίστου η υποψηφιότητα του κ. Χαννίδη προσκρούει κατ’ αρχήν στο άρθρο 35 του καταστατικού του κόμματος, το οποίο αφορά την εκλογή Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και Ά και ΄Β Αντιπροέδρου. Όπως λέει ο κ. Χρίστου το εν λόγω άρθρο ορίζει ρητά ότι για να υποβάλει κάποιος υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, αναπληρωτή προέδρου ή αντιπροέδρου του Κινήματος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5ετή συνεχή δράση, πρόνοια που ο κ. Χαννίδης δεν πληροί, αφού αποχώρησε από την ΕΔΕΚ το 2011, συμμετέχοντας έκτοτε σε δύο εκλογικές μάχες ως υποψήφιος βουλευτής του ΑΚΕΛ, και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Στροβόλου τον Δεκέμβριο του 2016. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα παραπάνω, σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, δεν υπάρχει συνεχής πενταετής δραστηριοποίηση εντός του κόμματος, αφού ο κ. Χαννίδης επανήλθε στην ΕΔΕΚ τον τελευταίο χρόνο, διεκδικώντας βουλευτική έδρα με την ΕΔΕΚ στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

Εκτός του ζητήματος της νομιμότητας υπάρχει και η πολιτική πτυχή όπως υποστηρίζει ο κ. Χρίστου, αφού ο κ. Χαννίδης εξύβριζε την ΕΔΕΚ και γενικά καταφερόταν εναντίον του προέδρου του κόμματος κ. Σιζόπουλου, συνεπώς τώρα δεν είναι δυνατόν να θέτει υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση