ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγείρεται ασυμβίβαστο για λειτουργούς Ν.Υ στην έφεση για αποκοπές στο δημόσιο

Ο Κρίς Τριανταφυλλίδης διερωτάται εάν δημόσιοι κατήγοροι μπορούν να χειριστούν την υπόθεση στο Ανώτατο.

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την αυτοεξαίρεση των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας από την προετοιμασία αλλά και το χειρισμό της έφεσης για τις αποκοπές στον δημόσιο τομέα ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου βάζει επί τάπητος ο Κρίς Τριανταφυλλίδης.

Ο γνωστός νομικός με ανακοίνωσή του εγείρει, κατά τον ίδιο, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όπως τονίζει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα. Με αφορμή την πρώτη ακρόαση της έφεσης που έχει καταχωρηθεί αλλά και της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου να αναβάλει τη διαδικασία προκειμένου να επιληφθεί του ζητήματος που ηγέρθηκε για εξαίρεση κάποιων Δικαστών «καθότι εμμέσως έχουν «συμφέρον» στην έκβαση της υπόθεσης με δεδομένο ότι στενά συγγενικά τους πρόσωπα είναι ή ήταν Δημόσιοι Υπάλληλοι» ο κ. Τριανταφυλλίδης θέτει θέμα για λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν συμμετοχή στην έκβαση της υπόθεσης.

«Πώς είναι δυνατό λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας που έχουν άμεσο συμφέρον να δύνανται να χειρίζονται την υπόθεση μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας με βάση το σκεπτικό το οποίο εγέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου αναφορικά με Δικαστές οι οποίοι δεν έχουν άμεσο αλλά έμμεσο συμφέρον;».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης στην ανακοίνωσή του εδράζει το θέμα που εγείρει στο ό,τι οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας είναι δημόσιοι υπάλληλοι και κατ΄ επέκταση, όπως τονίζει, έχουν όχι έμμεσο αλλά άμεσο συμφέρον στην έκβαση της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υιοθετήθηκε με 601 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 36 αποχές, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο (φωτ. EPA).

Ορόσημο η Σύνοδος Κορυφής

Η έκβαση της Συνόδου, που θα λάβει χώρα στις 24-25 Σεπτεμβρίου, μπορεί να οδηγήσει τις σχέσεις των δύο πλευρών «σε δύο αντίθετες ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ