ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εισηγήσεις για το μεταναστευτικό θα καταθέσει στο Υπ. Συμβούλιο ο Νουρής

«Όντως το πρόβλημα επιδεινώνεται τον τελευταίο μήνα. Οι ροές όντως έχουν αυξηθεί», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών

ΚΥΠΕ

Συγκεκριμένες εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο, θα καταθέσει αύριο στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Σε δηλώσεις στη Βαβατσινιά, ο Υπουργός Εσωτερικών ερωτήθηκε για το θέμα της άφιξης παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο και απάντησε πως «όντως το πρόβλημα επιδεινώνεται τον τελευταίο μήνα. Οι ροές όντως έχουν αυξηθεί». Σημείωσε πως «υπάρχει εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο μελετούμε και είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα καταθέσω συγκεκριμένες εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που εστιάζεται ξεκάθαρα στο θέμα της Πράσινης Γραμμής».

Εξάλλου, κληθείς να αναφέρει κατά πόσον το ΥΠΕΣ έχει επαφές με το Υπουργείο Εργασίας για τυχόν αξιοποίηση των αιτούντων ασύλου, που βρίσκονται σε Κέντρα κράτησης για εργασία σε χωράφια ή σε οποιοδήποτε άλλο τομέα, απάντησε πως αυτό «είναι επίσης ένα θέμα το οποίο χρήζει πολύ λεπτού χειρισμού και ο λόγος» ανέφερε «είναι πάρα πολύ απλός».

Αφενός μεν, εξήγησε «δίνεται η δυνατότητα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να ανοίξουν πόρτες στην αγορά εργασίας για αιτητές ασύλου. Από την άλλη όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών είναι εξαιρετικά φειδωλό στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί οφείλουμε να αναμένουμε την εξέταση και την ολοκλήρωση μιας αίτησης ασύλου κατά την δική μας εκτίμηση, πριν αποδοθεί το δικαίωμα εργασίας στον οποιοδήποτε».

Είπε ακόμα ότι «με τα προβλήματα που η χώρα αντιμετωπίζει, εάν μια αίτηση κριθεί προδήλως αβάσιμη και ο αιτητής απορριφθεί, δεν θα πρέπει να του δημιουργηθούν κεκτημένα δικαιώματα με αφορμή το θέμα εργασίας. Αρα είναι ένα θέμα το οποίο συζητούμε με το Υπουργείο Εργασίας και χρειάζεται προσοχή» κατέληξε ο Νίκος Νουρής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση