ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:42
 

Εισηγήσεις νέων Βουλευτών για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου

«Ακούσαμε καινοτόμες ιδέες, ακούσαμε νέες ιδέες από νέους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Τορναρίτης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τις εισηγήσεις τους για σχεδιασμό εθνικής στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και ουσιαστικότερης εμπλοκής της Κύπρου στο σχεδιασμό της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Νίκος Τορναρίτης είπε ότι οι νέοι Βουλευτές έχουν καταθέσει στην Επιτροπή Εξωτερικών ένα υπόμνημα με τις θέσεις, τις αναλύσεις και τις εισηγήσεις τους σε σχέση με διάφορα θέματα που αφορούν την Εξωτερική Πολιτική.

«Ακούσαμε καινοτόμες ιδέες, ακούσαμε νέες ιδέες από νέους ανθρώπους. Μας μίλησαν για την παρουσία και τον λόγο της Κύπρου στην ΕΕ, για την PESCO και την αναγκαιότητα αναβάθμισης της, για την αναγκαιότητα αναβάθμισης του ίδιου του Υπουργείου Εξωτερικών αλλά και για την αναγκαιότητα αξιοποίησης της διασποράς, των Κυπρίων του εξωτερικού», είπε και πρόσθεσε πως έχει εισηγηθεί πως οι νέοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν ρόλο και παρουσία στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής.

Η εισήγηση όπως πρόσθεσε, έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα, και εξέφρασε την ελπίδα πλέον θα έχουν την δική τους πολύτιμη συνεισφορά στην Επιτροπή.

Στις δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης σημείωσε τη μεγάλη ικανοποίηση όλων των μελών της Επιτροπής για τα όσα έχουν ακούσει από τη μελέτη που έχουν στα χέρια τους από τους νέους Βουλευτές για το επίπεδο των γνώσεων τους στο θέμα της ενεργούς συμμετοχής της Κύπρου στα δρώμενα της ΕΕ και διαμόρφωση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ.

«Είναι ένα έγγραφο πολύ σημαντικό με συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες έχουμε αναλάβει ως Επιτροπή, να διοχετεύσουμε στην Κυβέρνηση για να μελετηθεί κατά πόσον μπορούν να γίνουν αποδεκτές», είπε και σημείωσε πως πρέπει να γίνουν αποδεκτές γιατί δίνουν νέες δυνατότητες στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων για το 2018-2019 Νίκη Βικτώρια Φραντζέσκου ευχαρίστησε την Επιτροπή για την καλή της πρόθεση να ακούσουν τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους. Όπως ανέφερε με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών παρουσίασαν εφαρμόσιμες προτάσεις ενώπιον της Επιτροπής, ούτως ώστε να αποτελέσουν μέρος των αποφάσεων στις προτάσεις της για τη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

Όπως είπε το υπόμνημα της Βουλής των Νέων βασίζεται στο γεγονός ότι επιθυμούν μια καλύτερη Ευρώπη, καθώς αισθάνονται πως η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και έτσι πιστεύουν ότι μπορούμε ως Κύπρος να έχουμε ένα πιο ουσιαστικό ρόλο τόσο στη διαμόρφωση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ όσο και σε άλλες πολιτικές διπλωματίας, όπως η πολιτιστική και η ψηφιακή διπλωματία.

Ο Αβραάμ Κουταλιανός, μέλος Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Νέων, είπε άλλη μια εισήγηση των Νέων είναι να γίνει μια καταγραφή εθνικής στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο απουσιάζει τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά προχωρούμε χωρίς σχεδιασμό.

«Η Εξωτερική Πολιτική της χώρας μας και η εθνική στρατηγική εξωτερικής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας είναι από τα πιο σημαντικά θέματα τα οποία να έχουμε μια σταθερή και κοινή θέση σαν κράτος», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X