ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκλογές ΔΗΣΥ - Υποψήφιος για τη θέση του Αντιπροέδρου ο Μιχάλης Μιχαήλ

Οι λόγοι της υποψηφιότητας του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την πρόθεση του να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου στις προσεχείς εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μιχάλης Μιχαήλ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Έχω τον χρόνο, τις εμπειρίες (εντός και εκτός Κόμματος) και τις γνώσεις για να βοηθήσω στο νέο ξεκίνημα κάνοντας πράξη τη δήλωση της Προέδρου μας ότι κανένας δεν περισσεύει».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ταπεινά και με πολλή σεβασμό προς όλους, επιθυμώ να ανακοινώσω την πρόθεση μου να υποβάλω υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού στις προσεχείς ενδοκομματικές εκλογές της 6ης Μαίου.

Έχω τον χρόνο, τις εμπειρίες (εντός και εκτός Κόμματος) και τις γνώσεις για να βοηθήσω στο νέο ξεκίνημα κάνοντας πράξη τη δήλωση της Προέδρου μας ότι κανένας δεν περισσεύει.

Θέλω επίσης να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρει κανένα δημόσιο αξίωμα παρά μόνο η ενότητα και η ανασυγκρότηση της παράταξης και προς αυτή την κατεύθυνση προορίζομαι να εστιάσω όλη την προσπάθεια αν τα μέλη του Κόμματος με τιμήσουν με τη ψήφο τους στην ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Στην ανανέωση της ηγετικής πυραμίδας υπάρχει χώρος και για μεγαλύτερης ηλικίας συναγερμικούς αλλά με νέες ιδέες και οράματα.

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στη Ζώδια το 1957. Ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο G.C. School of Careers και, αφότου τελείωσε τη στρατιωτική του θητεία το 1977 στις καταδρομές, εργάστηκε στην Τράπεζα Κύπρου για τρία χρόνια (1977-1980). Προτού ξεκινήσει τις σπουδές του, εργάστηκε στο Λονδίνο στο ελεγκτικό γραφείο Chelepis & Co., Chartered Accountants για 11 μήνες ως Βοηθός Ελεγκτής και στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Accountancy και πήρε τον τίτλο του Chartered Certified Accountant τον Δεκέμβριο του 1984.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, εργάστηκε για 14 μήνες (1985) στο ελεγκτικό γραφείο Freeda Milston Cedar Baker, Chartered Accountants στο Λονδίνο ως Ελεγκτής (Audit Senior). Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε για τέσσερα χρόνια (1985-1989) στο ελεγκτικό γραφείο Price Waterhouse, Chartered Accountants ως Ελεγκτής, όπου προάχθηκε σε Επιτηρητής Ελέγχου (Audit Supervisor) το 1986. Δύο χρόνια μετά προάχθηκε σε Διευθυντή Ελέγχου (Audit Manager) για ένα χρόνο, μέχρι την παραίτησή του (1989).

Από το 1989 μέχρι το 2000 διεύθυνε το δικό του λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, όπου εργοδοτούσε συνολικά δεκατρία άτομα προσωπικό. Από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι 31 Μαρτίου 2021 (ημερομηνία αφυπηρέτησης), ήταν συνέταιρος στην KPMG.

Κατέχει τον τίτλο Fellow Chartered Certified Accountant FCCA  Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένου Λογιστών Κύπρου, καθώς και μέλος του αντίστοιχου Συνδέσμου Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εκπαιδευτικής του Επιτροπής και της Επιτροπής ΦΠΑ. Είναι επίσης Πρόεδρος του Συνδέσμου αποφοίτων του G C School of Careers, μέλος του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ και μέλος σε αρκετούς οργανισμούς και σωματεία.

Τον Ιανουάριο του 1996 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος του Διοικητικού  Συμβουλίου του ΡΙΚ όπου επαναδιορίστηκε τον Ιούλιο του 1997 για τριετή θητεία. Την 1 Αυγούστου 2000 διορίστηκε επίσης από το Υπουργικό Συμβούλιο, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης μέχρι την 31 Ιουλίου 2003. Την 1 Σεπτεμβρίου 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο μέλος της Επιτροπής Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών μέχρι τον Αύγουστο του 2013. Την 1 Ιανουαρίου 2014 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ και την 1 Ιουλίου 2016 Αντιπρόεδρος του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.

Στις 19 Ιανουαρίου 2018 διορίστηκε Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων μέχρι σήμερα.

Ήταν επίσης Πρόεδρος του Κυπρο-Ουκρανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου του ΚΕΒΕ για μια δεκαετία μέχρι τον Μάιο 2020.

Ο ελεύθερος του χρόνος εστιάζεται στην οικογένειά του, στο ποδόσφαιρο και σε άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις.

Είναι έγγαμος με τρία παιδιά και έξι εγγονάκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση