ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eκτίμηση ΠτΔ προς την Κίνα για την ακλόνητη στάση της στο Κυπριακό

O κ. Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε ότι η Κύπρος παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Πολιτική της Μίας Κίνας

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μήνυμά του προς τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και το λαό της Κίνας με την ευκαιρία του κινεζικού νέου έτους, εξέφρασε την εκτίμησή του για την ακλόνητη στήριξη της Κίνας καθώς και την στάση αρχών όσον αφορά στο Κυπριακό, ενώ επανέλαβε ότι η Κύπρος παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Πολιτική της Μίας Κίνας.

Στο μήνυμά του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Κίνας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι με ειλικρινή αισθήματα φιλίας συμμετέχει στους εορτασμούς για το νέο κινεζικό έτος, το έτος του κουνελιού, σύμβολο καλής τύχης, μεγάλης φιλοδοξίας, λαμπρό μέλλον, πλούτο και ευημερία.

Εξέφρασε ολόψυχα ευχές στον Πρόεδρο Σι και τον φιλικό λαό της Κίνας για ένα ευτυχισμένο, υγιές νέο έτος με ευημερία.

Ανέφερε ότι ανάμεσα στους πιο αρχαίους πολιτισμούς παγκόσμια, η Κίνα και η Κύπρος μοιράζονται μια ισχυρή και βαθιά φιλία που έχει δοκιμαστεί στον χρόνο και εδράζεται πάνω στην κοινή προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και την παγκόσμια ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς μου θητείας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής να επιβεβαιώσω ότι παρά τη γεωγραφική απόσταση και την σημαντική διαφορά σε μέγεθος μεταξύ των δύο χωρών μας, καταφέραμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή συνεργασίας με σημαντική γεωπολιτική σημασία.

Επιπλέον, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο της ΕΕ, η Κύπρος πάντοτε τονίζει την ανάγκη για δέσμευση και συνεργασία με την Κίνα για την αντιμετώπιση παγκόσμιων και περιφερειακών προκλήσεων. Η Κύπρος, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να στηρίζει τη συνεργασία με το Πεκίνο σε πολλούς τομείς όπως το εμπόριο και οι επενδύσεις, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την επισιτιστική ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και προστασία του περιβάλλοντος, την παιδεία και άλλους τομείς.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι Κύπρος και Κίνα είναι προσηλωμένες στις αξίες και αρχές των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου και οι δύο φιλοδοξούν να διασφαλίσουν την ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στις αντίστοιχες περιοχές τους και στον κόσμο γενικότερα.

Σε αυτό το πλαίσιο είπε ότι θα ήταν αμέλεια να μην εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να εκφράσει τη βαθιά εκτίμησή του για την «ακλόνητη στήριξη της Κίνας» καθώς και την «στάση αρχών» όσον αφορά την επίτευξη μιας βιώσιμης και μακροπρόθεσμης λύσης του Κυπριακού, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πρόσθεσε πως στο ίδιο πνεύμα, επαναλαμβάνει ότι «η Κύπρος παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην Πολιτική της Μίας Κίνας» και ένθερμος υποστηρικτής της ακεραιότητας, ενότητας και κυριαρχίας της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση