ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

EΛΑΜ: Μεταναστευτικό και ζητήματα πολυτέκνων θα συζητηθούν στην ad hoc Επιτροπή

Σε ερώτηση ποιος θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc Επιτροπής, ο κ. Χρίστου είπε ότι «θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες»

ΚΥΠΕ

Το ΕΛΑΜ αποδέχτηκε να προεδρεύσει στην ad hoc Επιτροπή για το δημογραφικό που αναβαθμίζεται με πλήρη λειτουργία, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου λέγοντας ότι μέσα από τις εργασίες της εν λόγω Επιτροπής θα καταφέρουν να εξετάσουν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό αλλά και ζητήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

Μιλώντας μετά την σύσκεψη των αρχηγών με την Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Χρίστου είπε ότι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποδέχθηκαν την εισήγηση για την εν λόγω Επιτροπή ήταν για να μπορέσει το κοινοβούλιο να ξεκινήσει εργασίες και να ασχοληθεί με τα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες «και όχι απλά για το πως θα μοιράσουν τα κόμματα μεταξύ τους τις καρέκλες».

Για την στάση του ΑΚΕΛ, «του κόμματος της Αριστεράς», ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε ότι το κόμμα αυτό προσπάθησε και προσπαθεί «στην ουσία μέσα από αντιδημοκρατικές διαδικασίες να ακυρώσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών. Θα πρέπει να αντιληφθούν πως στο κοινοβούλιο δεν βρίσκονται τρία κόμματα, βρίσκονται 7 κόμματα και αυτό γίνεται κατόπιν απόφασης του εκλογικού σώματος».

Σε ερώτηση ποιος θα αναλάβει την προεδρία της ad hoc Επιτροπής, ο κ. Χρίστου είπε ότι «θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι ζήτησαν συγκεκριμένες αντιπροεδρίες Επιτροπών σημειώνοντας ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη και τότε θα εξεταστούν τα θέματα των αντιπροεδριών.

Για τις εργασίες της ad hoc Επιτροπής, ο Χρίστος Χρίστου είπε ότι θα ζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν τον ευρύτερο όρο του δημογραφικού ζητήματος, να έρθουν σε αυτή την Επιτροπή. «Δεν θα υπάγεται σε καμιά άλλη Επιτροπή και θα εξετάζει αυτόνομα τα ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά της».

Ερωτηθείς με ποιου εισήγηση έγινε αναβάθμιση της εν λόγω Επιτροπής, ο Χρίστος Χρίστου είπε ότι εισηγήσεις κατέθεσαν όλα τα κόμματα, η εν λόγω πρόταση έγινε από το ΔΗΚΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση