ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελέγχεται ο Αναστασιάδης μετά τις καταγγελίες στο «Κράτος Μαφία»

Στις 23/11 ο Μακάριος Δρουσιώτης θα έχει συνάντηση με την Αρχή Κατά της Διαφθοράς

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Η Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς αποφάσισε να διερευνήσει τα όσα καταγράφονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, «Κράτος Μαφία», και τις καταγγελίες για διαφθορά που αποκαλύπτονται για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Νίκο Αναστασιάδη.

Σε ανάρτηση του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου κύριος Μακάριος Δρουσιώτης αναφέρει ότι την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 2.00 το απόγευμα, θα γίνει η πρώτη συνάντησή του με την Αρχή Κατά της Διαφθοράς για την έρευνα για το «Κράτος Μαφία».

Σε επικοινωνία της «Κ» με τον Επίτροπο Διαφάνειας της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, κύριο Χάρη Πογιατζή, μας αναφέρθηκε ότι έγινε μελέτη του του βιβλίου «Κράτος Μαφία». Η συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι πολύωρη αφού θα εξετασθούν σε βάθος τα όσα καταγράφει στο βιβλίο του ο κύριος Δρουσιώτης. Όπως επισήμανε ο κύριος Πογιατζής η δυσκολία στην παρούσα φάση είναι τα άτομα που θα αναλάβουν την ερεύνα, αφού ένα άτομο από Ελλάδα που έχει προσεγγισθεί έχει απαντήσει αρνητικά. Το ενδεχόμενο το βιβλίο να μεταφραστεί στα Αγγλικά ίσως λύσει τα χέρια της Αρχής αφού θα μπορεί να προσεγγίσει και αγγλόφωνους ερευνητές.

Σε ερώτηση μας κατά πόσο υπήρξε καθυστέρηση στην διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος ο πρόεδρος της Αρχής μας είπε ότι υπήρχε μεγάλος όγκος καταγγελιών και γίνεται ιεράρχηση, ενώ την χρονική περίοδο που έγινε η καταγγελία δεν είχαν ξεκαθαρίσει και αλλά θέματα για την Αρχή όπως ήταν οι κανονισμοί λειτουργίας. . Η μελέτη του συγκεκριμένου βιβλίου πήρε πολύ χρόνο ώστε να εντοπιστούν σημεία τα όποια χρήζουν διερεύνησης. Σχετικά με το αν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση της έρευνας ο κύριος Πογιατζής μας είπε ότι χρειάζεται χρόνος αφού εμπλέκονται πολλά πρόσωπα, που κάποια από αυτά βρίσκονται στο εξωτερικό και μελέτη εγγράφων που κατέχει ο συγγραφέας.

Θυμίζουμε ότι πριν από ένα χρόνο περίπου ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κύριος Ανδρέας Μαυρογιάννης με επιστολή του στην επιτροπή τόνιζε την ανάγκη για διερεύνηση των όσων αποκαλύπτονται. Μετά και την δημοσιοποίηση της επιστολής ο κύριος Αναστασιάδης είχε εκφράσει την ικανοποίηση του «γιατί η καταγγελία προς την Αρχή θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι συκοφαντικοί ισχυρισμοί και τα ψεύδη ενός τρίτου που, δυστυχώς, για μικροπολιτικές σκοπιμότητες οδήγησαν τον κ. Μαυρογιάννη στη συγκεκριμένη καταγγελία».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Αντρέα Γιωργαλλά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ