ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βίντεο Al Jazeera - 26 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη των τεσσάρων

Θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους οι κατηγορίες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας θα βρεθούν, σήμερα Δευτέρα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι, σχετικά με την υπόθεση του βίντεο του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών.

Η καταχώριση της υπόθεσης έγινε μέσα Ιουλίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, με σκοπό την παραπομπή της στο Κακουργιοδικείο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ποινική υπόθεση, που αφορά τόσο στο επίμαχο ρεπορτάζ του Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος, που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνομωσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και στον επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι είναι οι Δημήτρης Συλλούρης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Χριστάκης Τζιοβάνης, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πιττάτζης δικηγόρος και Αντώνης Αντωνίου, ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάνη.

Παραπομπή ενώπιον Κακουργιοδικείου

Η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει στις 10:30, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώ όπως αναμένεται θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους οι κατηγορίες, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Ακολούθως, η κατηγορούσα Αρχή αναμένεται να ζητήσει την παραπομπή των τεσσάρων σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ενώ αναμένεται να ζητήσει όπως οι τέσσερις κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, αφού πρώτα τους υποβληθούν όροι, που θα πειστεί το δικαστήριο ότι χρειάζονται, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη.

Σημειώνεται ότι η δίκη των τεσσάρων κατηγορούμενων ξεκινά στις 26 Οκτωβρίου. 

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη κύριος Κρις Τριανταφυλλίδης έκανε δήλωση εγείροντας θέμα για τους Γενικό και Βοηθό Εισαγγελέα λόγω της Υπουργικής τους ιδιότητας. Η δήλωση όπως είπε θέλει να καταχωρηθεί στα πρακτικά της σημερινής διαδικασίας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στην δίκη. Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να εξετάσει αν προκύπτει θέμα παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση