ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερευνητική: Οι 6 ερωτήσεις που δεν απάντησε ο Χ. Τζιοβάνης

Ο παραιτηθείς βουλευτής Αμμοχώστου Χρίστος Τζιοβάνη τήρησε στάση σιωπής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην Ερευνητική Επιτροπή των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών παρουσιάστηκε για κατάθεση ο παραιτηθείς βουλευτής Αμμοχώστου Χρίστος Τζιοβάνης.

Ο Χ. Τζιοβάνης παρουσιαζόταν στο επίμαχο βίντεο του Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις και παραιτήθηκε από τη βουλευτική έδρα, μετά την προβολή του βίντεο.

Ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε μόλις 9 λεπτά καθώς ο ίδιος επέλεξε τη σιωπή.

- Σιωπή και από Τζιοβάνη στην Ερευνητική για Πολιτογραφήσεις

- Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ και διευθύνων σύμβουλος της Giovani Group, Χριστάκης Τζιοβάνι, επιθυμεί να ασκήσει το συνταγματικό «δικαίωμα της σιωπής».

- Όπως είπε ενώπιον της αιθούσης, 1 και μόνο αίτηση για πολιτογράφηση ξένου επενδυτή έχει προχωρήσει το γραφείο Giovani Group και δεν έχει γίνει καμία παρανομία ή παρατυπία σε αυτή την περίπτωση. Ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, ανάφερε πως, επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, ενώ παράλληλα σημείωσε πως το επίμαχο βίντεο του Al Jazeera είναι επεξεργασμένο και μονταρισμένο με επιλεκτικές αναφορές για να πληγεί η εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με το πρόγραμμα.

- Εντούτοις, ο κ. Νικολάτος προχώρησε σε κάποιες ερωτήσεις, αλλά ο κ. Τζιοβάνι κράτησε τη «στάση της σιωπής» για να προστατεύσει όπως είπε, δια του δικηγόρου του, τα νομικά του δικαιώματα.

- Μόλις 9 λεπτά κράτησε η ακροαματική διαδικασία.

-Ο κ. Τζιοβάνη σημείωσε ότι, επειδή υπάρχει ποινική έρευνα σε εξέλιξη, επιλέγει τη σιωπή και δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις του κ. Νικολάτου.

Η δήλωση του Χριστάκη Τζιοβάνη ενώπιον της επιτροπής

Ο Αντώνης Δημητρίου, ο δικηγόρος του Χριστάκη Τζιοβάνη τόνισε ότι ο πελάτης του έχει κατακρεουργηθεί και καταδικαστεί από την κυπριακή κοινωνία. Όπως δήλωσε μετά τη λήξη της διαδικασίας, ζητά ίση μεταχείριση και να προχωρήσουν ποινικές διαδικασίες και σε άλλους παρόχους.

«Πρέπει να προβληματιζόμαστε ως πολίτες γιατί αύριο το πρωί δεν μπαίνουν με ένα ένταλμα έρευνας σε τρία μεγάλα δικηγορικά γραφεία και λογιστικά γραφεία συνδεδεμένα με πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς αρχηγούς. Δεν έχει σπάσει ούτε μύτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.

Οι 6 ερωτήσεις που απηύθυνε ο κ. Νικολάτος προς τον κ. Τζιοβάνη που δεν απάντησε:

1) Πότε εκλεγήκατε βουλευτής; Ως βουλευτής συμμετείχατε σε συζητήσεις στη Βουλή για το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα;

2) Η βουλή έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για τις αιτήσεις του ΚΕΠ. Γινόταν έγκαιρα αυτή η ενημέρωση προς τη Βουλή; Ποια η διαδικασία που ακολουθείτο; Υπήρξαν οποιεσδήποτε παραστάσεις σε οποιαδήποτε αίτηση;

3) Έχετε σχέση με εταιρείες παρόχων ή εργοληπτικές εταιρείες που είχαν συμφέρον και κέρδος από το ΚΕΠ.

4) Είχατε προσωπικά οικονομικό ή άλλο όφελος από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα;

5) Κατά πόσο ασκήσατε ποτέ οποιεσδήποτε πιέσεις σε οποιονδήποτε για έγκριση οποιασδήποτε αίτησης για πολιτογράφηση σε οποιοδήποτε υπάλληλο ή κρατικό αξιωματούχο;

6) Να προβείτε σε σχόλια αναφορικά με το γνωστό βίντεο του Al Jazeera και να εξηγήσετε ποιος ήταν ο ρόλος σας σε αυτή την περίπτωση;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση