ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επ. Προσφύγων: Επισκέφθηκε την τ/κ συνοικία Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα

Η Επιτροπή επιθεώρησε τις εργασίες που γίνονται μετά και την ανάδειξει του θέματος ανέφερε ο κ. Νίκος Κέττηρος

ΚΥΠΕ

Τις εργασίες που γίνονται στην τουρκοκυπριακή συνοικία Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα επιθεώρησε σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, με τον Πρόεδρο της Νίκο Κέττηρο να αναφέρει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην περιοχή επιλύονται προς όφελος των κατοίκων. 

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, ο κ. Κέττηρος ανέφερε ότι «έχουμε έρθει για να δούμε τις εργασίες ανάπλασης, γιατί  είχαμε αναδείξει το θέμα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων.  Όντως προχωρούν τα έργα με το ρυθμό που έχει προβλεφθεί»» είπε, και πρόσθεσε πως «όταν πρόκειται για παλιές κατοικίες που γίνονται εργασίας έστω και εξωτερικά, ανακύπτουν προβλήματα τα οποία επιλύονται».

Υπάρχουν, όμως, συνέχισε «και ζητήματα που αφορούν ολόκληρη την τουρκοκυπριακή συνοικία στην Πιαλέ Πασά. Κάτοικοι της περιοχής έχουν έρθει και μας είδαν και σε κάθε γειτονιά αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα με τις επιδιορθώσεις των κατοικιών».

Οι άνθρωποι, είπε ο κ. Κέττηρος, «είναι απεγνωσμένοι και είναι ένας από τους λόγους που είχαμε θέσει τις προτάσεις νόμου για τους ελέγχους στατικής επάρκειας.  Με μια σωστή μελέτη θα ξέρουμε και ποιες εργασίες θα πρέπει να γίνονται σ’ αυτές τις τουρκοκυπριακές κατοικίες».

Σημείωσε πως «μετά την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κριθεί στα Δικαστήρια.  Αφορά και σε θέμα ασφάλειας πέραν του θέματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε επίσης ότι κατά την επίσκεψη «είδαμε και κατοικίες που είναι κλειστές αφού δεν κτυπήσαμε τις πόρτες ούτε επιχειρήσαμε να μπούμε μέσα. Φαίνεται ότι αυτές οι κατοικίες δεν κατοικούνται από δικαιούχους και καλέσαμε την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών να μελετήσει».

Έχουμε υποδείξει και εμείς, ανέφερε, «συγκεκριμένες κατοικίες και εκεί που δεν κατοικούνται, έστω και αν είναι παραχωρημένες, να παραχωρηθούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης».

Όπως είπε ο Νίκος Κέττηρος ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον Δήμο Λάρνακας αφορά «στους χώρους στάθμευσης, αφού έφτασαν κοντά μας καταγγελίες ότι κυρίως τις βραδινές ώρες, οι επιχειρήσεις σε όλη τη Λάρνακα και όχι μόνο της περιοχής, έχουν ορίσει παρκαδόρους και παίρνουν τα αυτοκίνητα, τα οποία παίρνουν στους χώρους στάθμευσης που έχουν γίνει για τις ανάγκες των κατοικιών. Αυτό προκαλεί αρκετή ταλαιπωρία και αναμένουμε από το Δήμο τις επόμενες μέρες ίσως και ώρες να ληφθούν μέτρα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, είπε ότι «το έργο εξωραϊσμού των προσόψεων στην Πιαλέ Πασιά προχωρά κανονικά.  Θεωρώ ότι είναι ένα έργο που αλλάζει τις όψεις μιας από τις πιο κύριες οδούς της πόλης, μια περιοχή που είναι βιτρίνα της Λάρνακας αλλά ίσως και όλης της Κύπρου», είπε, και πρόσθεσε πως «το έργο έπρεπε να γίνει καθώς έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ η περιοχή».

Ανέφερε επίσης ότι «ως συνεπακόλουθο του εξωραϊσμού έχουν επιδιορθωθεί και οι οικίες, αφού πέραν από την εμφάνιση, έχουν γίνει και αρκετές εργασίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των προσφύγων που κατοικούν».

Παράλληλα, συνέχισε, «έχουμε και άλλα έργα στην τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης. Συγκεκριμένα γίνεται το πάρκο Μεσόγειος που θα κοστίσει 1,2 εκατομμύριο ευρώ και θα δώσει πάρα πολλές επιλογές στους κατοίκους της περιοχής, θα γίνονται υπαίθριες εκθέσεις, θα είναι τόπος σύναξης και θα αναβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Ο κ. Βύρας είπε ακόμα ότι «δεν είναι μόνο η βιτρίνα και το κέντρο αλλά έχει σημασία να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας σε όλες τις συνοικίες.  Η τουρκοκυπριακή συνοικία της Σκάλας ήταν μια συνοικία παραμελημένη αλλά τώρα γίνονται τα έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ