ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επανέρχεται η Επ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Δ. Ρούσου

Τα μέλη της Επιτροπής δεν έμειναν ικανοποιημένα από την έκθεση γεγονότων που παρουσίασε το ΡΙΚ

Για ακόμα μία φορά θα κληθούν τα στελέχη του Ραδιοφωνικού ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) να τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αφορμή τον χειρισμό της υπόθεσης δημοσιογράφου, η οποία αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε δηλώσεις της στη Βουλή, τα μέλη της Επιτροπής δεν έμειναν ικανοποιημένα από την έκθεση γεγονότων που παρουσίασε το ΡΙΚ και θα ζητήσουν διευκρινίσεις, καθώς επίσης και ενημέρωση και για περιπτώσεις άλλων εργαζόμενων με προβλήματα ιατρικής φύσης.

Στις δηλώσεις της η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση σήμερα το πρωί, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν εκ νέου το ζήτημα. Πρόσθεσε ότι έχει σταλεί επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των Βουλευτών.

«Εκ του αποτελέσματος, η ενέργεια του κ. Νικολάου να αποχωρήσει από την αίθουσα προτού του υποβληθούν ερωτήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπέβαλλε αυθημερόν την παραίτηση του αποδείχθηκε κάκιστος θεατρινισμός», είπε η κ. Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες δυσχεραίνουν το κοινοβουλευτικό έργο.

«Εκφράσαμε επίσης την δυσαρέσκεια μας για την κατάθεση της δήθεν έκθεσης γεγονότων από το Γενικό διευθυντή του ΡΙΚ, δεδομένου ότι μια τέτοια έκθεση θα έπρεπε να καταγράφει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων πλευρών», πρόσθεσε η κ. Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι η δημοσιογράφος δεν κλήθηκε να εκφράσει άποψη ως προς τα γεγονότα, όπως ούτε και οι δυο συνεργάτιδες της.

«Αναμένουμε τις παρατηρήσεις του ΔΣ του ΡΙΚ, δηλώνοντας την πρόθεση μας να θέσουμε και πάλι το θέμα προς συζήτηση, από τη στιγμή που τα τρία διευθυντικά στελέχη του ΡΙΚ έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που είχε η συμπεριφορά τους σε βάρος ενός ατόμου με προβλήματα υγείας, παρά τις απολογίες του προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ», κατέληξε, αναφέροντας ότι ζητήθηκε ενημέρωση για το πως αντιμετωπίζονται οι περιπτώσεις άλλων εργαζόμενων στο ΡΙΚ που επίσης αντιμετωπίζουν προβλήματα ιατρικής φύσης και τι διευκολύνσεις τους παρέχονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση