ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επανέρχεται σε συνήθεις εργασίες η Βουλή, υπό την αίρεση των μέτρων που θα αποφασίσει το Υπουργικό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Βουλή επανέρχεται στις συνήθεις εργασίες της, μετά τις διακοπές των γιορτών με συνεδρίες Κοινοβουλευτικών Επιτροπών την ερχόμενη εβδομάδα με μείζον κοινοβουλευτικό έργο, υπό εκκρεμότητα τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2021 που καταψηφίστηκε από το νομοθετικό σώμα και αναμένεται να κατατεθεί αναθεωρημένος στη Βουλή. Ωστόσο, ο τρόπος και χώρος διεξαγωγής των εργασιών του νομοθετικού σώματος τελούν υπό την αίρεση των μέτρων που θα αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο.


Μέχρι στιγμής δεν έχει ορισθεί συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, ωστόσο με βάση η Ολομέλεια θα πρέπει να συνέρθει εντός του πρώτου 15ημέρου του Ιανουαρίου, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπεμψε τον νόμο για τη ρύθμιση για την εγγραφή φωτογράφων σε επαγγελματικό μητρώο και προς συζήτηση του αναπεμφθέντος νόμου, ορίστηκε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Ο αναπεμφθείς νόμος παραλήφθηκε από τη Βουλή την 31η Δεκεμβρίου και με βάση τις διατάξεις του Συντάγματος η Ολομέλεια της Βουλής πρέπει να αποφασίσει επί του αναπεμφθέντος νόμου εντός 15 ημερών.

Σε ό,τι αφορά το χώρο και τον τρόπο διεξαγωγής των εργασιών των Επιτροπών και της Ολομέλειας της Βουλής, όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ από την Εκπρόσωπο Τύπου του Κοινοβουλίου Σώτια Ζένιου, θα εξαρτηθεί από την απόφαση που θα πάρει αύριο Παρασκευή το Υπουργικό Συμβούλιο για ανάσχεση της πανδημίας.

Αν τα περιοριστικά μέτρα το επιτρέπουν, αναμένεται ότι θα αποφασισθεί να συνεχίσουν οι δια ζώσης συνεδρίες, ανέφερε, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι τελική απόφαση θα ληφθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των κομμάτων, που θα αποφασίσουν επίσης και για τη διαδικασία με την οποία θα συνεδριάσει η Ολομέλεια.

Σε ό,τι αφορά τον Προϋπολογισμό και τη Σύσκεψη Αρχηγών, η μόνη μέχρι στιγμής προγραμματισθείσα δραστηριότητα είναι η αυριανή σύσκεψη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάιο οι πλείστες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές συνεδριάζουν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία προκειμένου να τηρούνται τα μέτρα που διατάσσει το Υπουργείο Υγείας. Η Ολομέλεια της Βουλής συνεδριάζει μόνο στο Συνεδριακό Κέντρο.

Σε συνεδρίες της Ολομέλειας που έπρεπε να ψηφισθούν νομοθετήματα που αφορούσαν την αντιμετώπιση της πανδημίας, πριν η Βουλή μεταφέρει τις εργασίες της στο Συνεδριακό, προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα, έγιναν διευθετήσεις και οι Βουλευτές ψήφιζαν ένας – ένας εισερχόμενοι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση