ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επέστρεψε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Μαζί του ήταν και η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο υπουργός Εξωτερικών και ο Κυβερνητικός Επρόσωπος

Newsroom K

Λίγο πριν τις 5 το πρωί επέστρεψε από την Νέα Υόρκη Γιο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «ήταν μια έκτακτη πτήση την οποία ανέλαβε η εταιρεία, η οποία κέρδισε την διαδικασία προσφορών, σύμφωνα με την σύμβαση που υπήρχε. Η υπόλοιπη αποστολή θα επιστρέψει αύριο με την αρχικά προγραμματισμένη πτήση αφού το αεροσκάφος θα έχει επιδιορθωθεί. Ο Πρόεδρος έπρεπε να είναι στις αυριανές εκδηλώσεις και ανέλαβε η εταιρεία να έρθει αμέσως. Επειδή γίνονται άσκοπες συζητήσεις, η εταιρεία με βάση την σύμβαση από την διαδικασία προσφορών την οποία κέρδισε, είχε αυτή την υποχρέωση, να φροντίσει την μεταφορά του Προέδρου. Για τεχνικούς λόγους δεν μπορούσαν να επιστρέψουν όλοι. Όλα προχωρούν κανονικά».

Ο Πρόεδρος έπρεπε να βρίσκεται στην Κύπρο για τις αυριανές εκδηλώσεις

Ερωτηθείς εάν θα έπρεπε να γίνονται ανακοινώσεις για αυτά τα θέματα, τόνισε πως «όσοι μιλούν δημόσια και έχουν έντονη άποψη πρέπει να είναι από προηγουμένως ενημερωμένοι. Το να μιλάμε και να βγάζουμε συμπεράσματα χωρίς να έχουμε πληροφόρηση, νομίζω δεν βοηθάει κανένα. Εκείνη την ώρα η προτεραιότητα ήταν πως θα ερχόταν πίσω».

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει μόνιμο αεροσκάφος για την μεταφορά του Προέδρου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι γνωστό το θέμα, ότι η Κύπρος είναι ένα από τα κράτη το οποίο δεν διαθέτει δικό της μεταφορικό μέσο και κάνει κάθε φορά της προσφορότερές κινήσεις και πάντα προς το δημόσιο συμφέρον. Είναι ένα θέμα προς συζήτηση αλλά δεν θα το ξεκινούσα εγώ τώρα».

Σχετικά με το μεγάλο το κόστος για μίσθωσης αεροσκαφών, ο κ. Προδρόμου είπε πως «το ότι έγινε αυτή η επιλογή ήταν διότι το κόστος της αποστολής θα ήταν το ίδιο με κανονικές εμπορικές πτήσεις. Η συζήτηση έγινε μάταια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πρόεδρος  |  ΗΠΑ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση