ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επικυρώνει την υποψηφιότητα Κάρουλλα η Πινδάρου

Ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού η απόφαση της επαρχιακής του κόμματος για το δήμο Αμμοχώστου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Την υποψηφιότητα Νίκου Κάρουλλα που εισηγήθηκε η Γραμματεία του ΔΗΣΥ Αμμοχώστους, επικύρωσε και τυπικά το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού που συνήλθε την Τετάρτη το πρωί.

Όπως αναφέρετε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε η θέση του κόμματος ήταν πως μια κοινή υποψηφιότητα για την Αμμόχωστο θα εξυπηρετούσε καλύτερα τους στόχους της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της πόλης.

Ωστόσο όπως σημειώνεται, «αυτή η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε και το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού έδωσε τον πρώτο λόγο στους Αμμοχωστιανούς. 

Ως εκ τούτου η εισήγηση της Δημοτικής Ομάδας και η απόφαση της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου για στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Κάρουλλα, είναι καθόλα σεβαστή».

Νωρίτερα

Τυπικό χαρακτήρα αναμένεται να προσλάβει η πρωινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού την Τετάρτη, μετά την απόφαση της γραμματείας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου για το πρόσωπο που θα υποστηριχθεί για τη δημαρχία της κατεχόμενης πόλης.

Η επιλογή του Νίκου Κάρουλλα, λένε Συναργεμικές πηγές, έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τα κεντρικά του κόμματος στη Λευκωσία τη στιγμή που το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε να ζητήσει από τους Συναγερμικούς Αμμοχωστιανούς να τοποθετηθούν. Η συνεδρία του κομματικού οργάνου έχει ορισθεί για τις 8.30 το πρωί και ενδεχομένως να μην εκδοθεί ούτε και ανακοίνωση, σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Η αναμενόμενη επικύρωση της υποψηφιότητα Κάρουλλα, ουσιαστικά κλείνει ένα εσωκομματικό κύκλο που άνοιξε με την τελευταία συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν, για κοινό υποψήφιο όλων των κομμάτων στο δήμο της Αμμοχώστου. Μια προσπάθεια που δεν τελεσφόρησε μετά και την απόφαση του ΑΚΕΛ να απορρίψει την κοινή υποψηφιότητα του Παύλου Αναστασιάδη και να στραφεί προς την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου που υποστηρίχθηκε και από το ΔΗΚΟ. 

Οι εκλογές

Η διεξαγωγή των εκλογών για το δήμο Αμμοχώστου έχει ορισθεί για τις 25 Αυγούστου ή δεν υποβολή υποψηφιοτήτων για την ερχόμενη Παρασκευή 8 Αυγούστου 2019. Η αρχική πρόταση που είχε κυριαρχήσει στο Συναγερμό ήταν τα κόμματα να καταλήξουν σε ένα κοινό υποψήφιο, δίνοντας έτσι μήνυμα συναίνεσης.

Το ενδεχόμενο το ΑΚΕΛ να τραβήξει διαφορετικό δρόμο είχε απασχολήσει την Πινδάρου προτού παρθεί η οριστική απόφαση από το κόμμα της αριστεράς. Στη συνεδρία του πολιτικού γραφείου που είχε προηγηθεί της απόφασης του ΑΚΕΛ είχε τεθεί, όπως πληροφορούμαστε, το ερώτημα πως κινείται το κόμμα στην περίπτωση που ναυαγήσουν οι προσπάθειες για τον Παύλο Αναστασιάδη. Στη συνεδρία εκείνη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, είχε πέσει και η ιδέα ο Συναγερμός να μην υποστηρίξει με απόφασή του κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και να κληθούν οι Αμμοχωστιανοί να προσέλθουν στις κάλπες με ψήφο κατά συνείδηση. Μια πρόταση που φαίνεται να μην απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η αντίδραση ηγετικών στελεχών του κόμματος αλλά και του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν ήταν αρνητική. Οι πληροφορίες λένε πως εντός Συναγερμού καταγραφόταν μια απροθυμία το κόμμα να μπει στη διαδικασία να μετρήσει δυνάμεις, στην παρούσα φάση. Μια άποψη που λέγεται πως απηχούσε και τις σκέψεις του ιδίου του πρόεδρου του κόμματος. Στη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου, της περασμένης Δευτέρας, τα μέλη του κομματικού οργάνου είχαν ενώπιον τους δυο επιλογές. Την υποστήριξη υποψηφίου ή τη ψήφο κατά συνείδηση.

Με την δεύτερη επιλογή υπήρξαν διαφορετικές απόψεις που υποστήριζαν πως ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να πάει σε ένα καθαρά πολιτικό δήμο χωρίς να έχει υποστηρίξει υποψήφιο. Η μέση λύση που βρέθηκε ήταν να δοθεί ο λόγος στην επαρχιακή του κόμματος να εκφράσει άποψη όπερ και εγένετο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση