ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής στην Ιρλανδία

Το πρόγραμμα της κ. Αννίτας Δημητρίου

ΚΥΠΕ

Στο Δουβλίνο, μεταβαίνει την Κυριακή η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου για την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας Seán Ó Fearghaíl.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας Michael D. Higgins και από τον Πρωθυπουργό της χώρας Leo Varadkar και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιρλανδίας Seán Ó Fearghaíl, ο οποίος θα παραθέσει και δείπνο προς τιμή της και με τον Πρόεδρο της Γερουσίας Jerry Buttimer.

Η κ. Δημητρίου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Γερουσίας και θα παρακολουθήσει μέρος των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπου ο Πρόεδρος του Σώματος θα χαιρετίσει την παρουσία της. Η Πρόεδρος της Βουλής θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό αρμόδιο για τη Νομοθετική Μεταρρύθμιση James Browne, καθώς και κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Μεικτής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας και τον Πρόεδρο της Μεικτής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, Charlie Flanagan και Colm Brophy, αντίστοιχα, και Μέλη των δύο Επιτροπών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί επίσης το πανεπιστήμιο Trinity College, όπου θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο Διεθνούς Συνεργασίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δρα Emma Stokes, το Κέντρο Glencree για την Ειρήνη και Συμφιλίωση και χώρους κοινωνικού, ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην κομητεία Kildare, περιλαμβανομένου του Καταφυγίου Κακοποιημένων Γυναικών Teach Tearmainn.

Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής, Τασούλα Ιερωνυμίδου, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, Μαρίνα Αδαμίδου και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, Λουκία Μούγη.

Η Πρόεδρος της Βουλής θα επιστρέψει στην Κύπρο ξημερώματα της Πέμπτης, 15 Ιουνίου 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση