ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημη καταγγελία Βαρνάβα κατά Σιζόπουλου στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Ο πρώην Βουλευτής κατέθεσε γραπτή καταγγελία κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς Χάρη Πογιατζή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε γραπτή καταγγελία κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή προέβη ο πρώην Βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «παρέδωσα στον κ. Πογιατζή επιστολή στην οποία αναγράφεται με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των καταγγελιών, όπως επίσης έγγραφα τα οποία στηρίζουν τις εν λόγω καταγγελίες» προσθέτωντας ότι οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε δύο βασικά θέματα και συγκεκριμένα «η πρώτη καταγγελία έχει σχέση με ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η δεύτερη σε σχέση με έκδοση “χρυσού διαβατηρίου” στον φερόμενο Ιρακινό επενδυτή στην εταιρεία TAXAN PROPERTIES LTD και ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Επενδυτικού Σχεδίου».

Αυτούσια οι δηλώσεις του Γιώργου Βαρνάβα

Με την δήλωση μου αυτή θα ήθελα να αναφέρω ότι σε προκαθορισμένη συνάντηση την οποία είχα σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, κύριο Χάρη Πογιατζή, στα γραφεία της Αρχής, προέβη σε γραπτή καταγγελία εναντίο του Μαρίνου Σιζόπουλου, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παρέδωσα στον κ. Πογιατζή επιστολή στην οποία αναγράφεται με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των καταγγελιών, όπως επίσης έγγραφα τα οποία στηρίζουν τις εν λόγω καταγγελίες.

Οι καταγγελίες επικεντρώνονται σε δύο βασικά και ουσιαστικά θέματα και έχουν ως στόχο την πάταξη της οποιασδήποτε ενδεχόμενης διαφθοράς μπορεί να προκύψει από την όλη έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Η πρώτη καταγγελία έχει σχέση με ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η δεύτερη σε σχέση με έκδοση “χρυσού διαβατηρίου” στον φερόμενο Ιρακινό επενδυτή στην εταιρεία TAXAN PROPERTIES LTD και ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Επενδυτικού Σχεδίου. Τα δύο πιο πάνω γεγονότα συνέβησαν κατά την περίοδο 2017- 2019.

Στην πιο πάνω εταιρεία ο Μαρίνος Σιζόπουλος συμμετείχε με 25% μέσο της εταιρεία ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΛΤΔ, της οποίας μέχρι το 2012 κατείχε το 100% των μετοχών και τις οποίες μετέφερε στα ονόματα των θυγατέρων του, παραμένοντας όμως Διευθυντής της εν λόγο εταιρείας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Μ. Σιζόπουλος υπέγραφε όλες τις συμφωνίες, εφόσον ήταν ο κατά νόμο υπεύθυνος.

Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, όπως εξεταστούν οι πιο πάνω καταγγελίες το συντομότερο δυνατόν, εφόσον αφορούν πολιτειακό αξιωματούχο, ο οποίος μετέχει σε αποφάσεις οι οποίες επηρεάζουν άμεσα το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση