ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστολή διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ στο ΡΙΚ: Δεν θα ανεχθούμε ετσιθελικές συμπεριφορές

Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΡΙΚ για μη κάλυψη της εκδήλωσης παρουσίασης της «Κοινωνικής Συμμαχίας»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

O Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΡΙΚ με την οποία εκφράζει τη διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ για το γεγονός ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν κάλυψε την εκδήλωση παρουσίασης της «Κοινωνικής Συμμαχίας».

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή

«Χθες το βράδυ διοργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης της «Κοινωνικής Συμμαχίας», ενός νέου θεσμού που αποτελεί μετεξέλιξη των «Νέων Δυνάμεων» του ΑΚΕΛ. Η «Κοινωνική Συμμαχία» κατέρχεται ως συνεργαζόμενη πλατφόρμα με το ΑΚΕΛ στις επερχόμενες εκλογές. Το γεγονός αυτό, με βάση την κοινή λογική και τη δημοσιογραφική δεοντολογία, αποτελεί βεβαίως είδηση. 

Το ΡΙΚ με απόφαση, όπως πληροφορηθήκαμε, του τελούντος υπό παραίτηση σύμφωνα με δική του δήλωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Διευθυντή Ειδήσεων κ. Γιάννη Νικολάου, δεν κάλυψε την εκδήλωση διότι αποφάνθηκε εν τη σοφία του ότι το γεγονός προφανώς δεν έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Η στάση αυτή παραβιάζει τόσο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και αντικειμενικότητα, όσο και τους όποιους κώδικες πρέπει να καθοδηγούν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στην αποστολή της. Θέλουμε να εκφράσουμε τον θυμό και την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτή τη στάση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, η οποία προσβάλλει ένα μεγάλο και ιστορικό Κόμμα όπως το ΑΚΕΛ. Την ίδια ώρα, αυτή η στάση του ΡΙΚ μειώνει και απαξιώνει την ίδια τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εκπέμπει αλαζονεία και δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τον ρόλο της.

Εν όψει των πιο πάνω, ζητούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο και από τη Διεύθυνση του ΡΙΚ να εξετάσουν το θέμα και να μας ενημερώσουν σχετικά.

Τέλος, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε εκ των προτέρων ότι το να ζητούμε εφαρμογή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αντικειμενικότητας δεν αποτελεί παρέμβαση ούτε και λογοκρισία στο έργο των δημοσιογράφων το οποίο απόλυτα σεβόμαστε. Αυτό που δεν μπορούμε ν’ ανεχθούμε όμως είναι ετσιθελικές συμπεριφορές οι οποίες λειτουργούν επιλεκτικά και λογοκρίνουν την πολιτική δραστηριότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση