ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΕ: Χαιρετίζει την ποινικοποίηση «θεραπειών μεταστροφής»

Η Aoife Nolan, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων συνεχάρη την Κύπρο για το σημαντικό αυτό νομοθέτημα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

H Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης χαιρετίζει την ψήφιση από την Κυπριακή Βουλή της απαγόρευσης των θεραπειών μεταστροφής και καλεί όλα τα κράτη μέλη να το εφαρμόσουν. Ο κ. Τορναρίτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) απεύθυνε ερώτηση στην κα Aoife Nolan, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, μετά από ομιλία της στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Συνέλευσης στη Ρίγα.

Ο κ. Τορναρίτης, σημειώνοντας ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Κυπριακή Βουλή η πλήρης απαγόρευση κάθε είδους θεραπειών μεταστροφής – οι οποίες αποτελούν είδος βασανιστηρίου - πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ρώτησε την κα Nolan, στο πλαίσιο του ρόλου της ως επικεφαλής για την παρακολούθηση της εφαρμογής της Χάρτας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ από τα κράτη μέλη του, ποια είναι η πορεία των υπολοίπων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο εν λόγω ζήτημα.

Η κα Nolan συνεχάρη την Κύπρο για το σημαντικό αυτό νομοθέτημα, επαυξάνοντας στην τοποθέτηση του Κύπριου Βουλευτή για το πόσο σημαντικό είναι να απαγορευτούν τέτοιου είδους πρακτικές διεθνώς, οι οποίες παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στη σωματική και σεξουαλική αυτοδιάθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση