ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιτροπή Γεωργίας - Αναμένει τελική θέση από την Κυβέρνηση για τη σφαγή ζώων για θρησκευτικούς σκοπούς

Το νομοσχέδιο ως κατατέθηκε στη Βουλή, διαλαμβάνει ότι η σφαγή των ζώων άνευ αναισθησίας, ώστε αυτή να συνάδει με τα εβραϊκά θρησκευτικά ήθη

ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας αναμένει από την Κυβέρνηση τελική τοποθέτηση σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την προστασία και ευημερία των ζώων με το οποίο θα παραχωρείται προσωρινά η δυνατότητα για σφαγή αμνοεριφίων για θρησκευτικούς λατρευτικούς τύπους, όπως Kosher, για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άντρος Καυκαλιάς.

Ο κ. Καυκαλίας πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο αναμένει και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή για τους σχεδιασμούς και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση προς στήριξη των κτηνοτρόφων.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος για στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας από τον νέο κορωνοϊό και προς ικανοποίηση ενός παγίου αιτήματος της εβραϊκής κοινότητας.

Το νομοσχέδιο ως κατατέθηκε στη Βουλή, διαλαμβάνει ότι η σφαγή των ζώων άνευ αναισθησίας, ώστε αυτή να συνάδει με τα εβραϊκά θρησκευτικά ήθη, θα έχει προσωρινή ισχύ από τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της Κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους.

Όταν το αίτημα της κατ’ επείγουσας ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο, τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης είπε πως έπειτα από αίτημα των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων αυτό δεν κηρύχθηκε κατ’ επείγον και παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση