ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερσίν Τατάρ: Προτεραιότητα το άνοιγμα Βαρωσίου

Το άνοιγμα των Βαρωσίων, θα συμβάλλει στην οικονομία και τον τουρισμό του ψευδοκράτους, είπε ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το άνοιγμα του Βαρωσίου είναι από τα σχέδια προτεραιότητας για την «κυβέρνηση», είπε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ μετά από συνάντηση στην Αμμόχωστο με τον «δήμαρχο», στην οποία συζήτησαν και αυτό το θέμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ περιόδευσε σήμερα στην περιοχή της Αμμοχώστου και ανέφερε ότι μεγάλο μέρος της περίκλειστης πόλης είναι ανοικτό εδώ και χρόνια. Μικρό, όπως είπε, μέρος, μόνο το παραλιακό μέτωπο είναι κλειστό και σε αυτή βρίσκονται ξενοδοχεία που εδώ και 45 χρόνια έχουν υποστεί φθορά.

«Στην πολιτική μας είναι να ανοίξουμε το Βαρώσια και να το παραδώσουμε στους παλιούς ιδιοκτήτες», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι σύμφωνα με τα αρχεία του ιδρύματος βακουφίων, πρόκειται για έδαφος οθωμανικό και τ/κ, που κατά την περίοδο των Βρετανών ένα μέρος αυτών των περιουσιών παραχωρήθηκε και «υπάρχει μια συζήτηση για το σε ποιον ανήκει».

Θα προχωρήσουν, είπε, με την παράδοση στους πρώην ιδιοκτήτες περιουσιών τους μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα, λαμβάνοντας υπόψη και τα δικαιώματα του «τμήματος βακουφίων».

Το άνοιγμα των Βαρωσίων, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ, θα συμβάλλει στην οικονομία και τον τουρισμό του ψευδοκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση