ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:25
 

Έρχιουρμαν: Μόνο με αλλαγή στάσης του Αναστασιάδη οι συνομιλίες

«Ας ξεκαθαρίσει τη στάση του για να ξεκινήσει τελική διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα» το νέο μήνυμα της τ/κ πλευράς.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκαθάρισμα θέσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζήτησε ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν μετά τη συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί. Οι δυο άνδρες συζήτησαν την επικείμενη συνάντηση των δυο ηγετών, στις 26 Φεβρουαρίου.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Έρχιουρμαν δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά αναμένει από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρνει στο προσκήνιο διάφορους όρους. Ο Ε/κ ηγέτης αποφεύγει να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο αυτών των όρων. «Για αυτό τον λόγο σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό που επιθυμεί να δηλώσει, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να συζητηθούν και άλλα πράγματα», δήλωσε ο «Πρωθυπουργός».

Σε περίπτωση που λάβει αυτό το ξεκαθάρισμα και οι θέσεις της ε/κ πλευράς γίνουν αποδεκτές από την τ/κ πλευρά, τότε οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι έτοιμες για μια διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και δεν θα είναι με ανοιχτή την άκρη.

Σύμφωνα με τον κ. Έρχιουρμαν, μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης εκπέμπει την εικόνα του ηγέτη που επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για χάρη των συνομιλιών και ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα, δεν θα υπάρξουν συνθήκες για διαπραγμάτευση. «Αν συνεχιστεί η μέχρι σήμερα προσέγγιση του Αναστασιάδη δεν θα ήταν λάθος να δηλωθεί ότι η συνάντηση δεν θα αποδώσει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X