ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:04
 

Έτοιμος για συνάντηση με Ακιντζί ο Αναστασιάδης

Αυτό επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Newsroom K

Την ικανοποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την υιοθέτηση από τον Μουσταφά Ακιντζί της δικής του πρότασης περί σύγκλησης άτυπης διάσκεψης στο πρότυπο του Κραν Μοντανά, εκφράζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

Η επιστολή του Μουσταφά Ακιντζί προς το ΓΓ του ΟΗΕ με ημερομηνία 10 Ιουλίου, στην ουσία αποτελεί πρόταση της Κυπριακής πλευράς από τις 14 Ιουνίου όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είτε κατ’ ιδίαν είτε στην παρουσία της κυρίας Λουτ, με στόχο τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για την επανέναρξη των συνομιλιών είναι προαπαιτούμενο «η Τουρκία να συμβάλει ενεργά στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος τερματίζοντας τις έκνομες ενέργειες της είτε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας είτε με σχεδιασμούς που αφορούν την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο κ.Προδρόμου ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις επανέναρξης των συνομιλιών, διευκρίνισε πως «δεν τίθενται οποιοιδήποτε όροι και προϋποθέσεις από τη δική μας πλευρά, πλην όμως είναι σαφές ότι ενδεχόμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων πρέπει να γίνει σε κατάλληλο κλίμα». Ξεκαθάρισε μάλιστα πως «κατάλληλο κλίμα σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν έκνομες ενέργειες είτε στη θάλασσα είτε στη ξηρά».

Για το κατά πόσο άρχισαν τα κόμματα να αποστέλλουν τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επικείμενη σύνταξη επιστολής προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε πως έχουν αρχίσει να αποστέλλονται οι τοποθετήσεις των κομμάτων, τις οποίες ο Πρόεδρος θα λάβει υπόψη του πριν την σύνταξη της επιστολής

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X