ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωεκλογές 2024 - Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι όπου υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η διαδικασία ξεκίνησε στις 08:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι όπου υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη είπε η Αννίτα Δημητρίου

«Έχουμε την πιο δυνατή ομάδα», είπε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι «ισχυρός ΔΗΣΥ σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη».

Η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι μεγάλο. «Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι μάχες «που θα κληθούμε να δώσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι καθοριστικής σημασίας».

«Έχουμε την πιο δυνατή ομάδα», είπε, προσθέτοντας ότι «ξέρουν οι πολίτες ποιοι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν επάξια, ποιοι πίστεψαν πρώτοι στην ευρωπαϊκή προοπτική», καθώς και ποιοι είναι αυτοί που μπορούν μέσα από τη συλλογικότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, να διαχειριστούν τις πολιτικές «για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας. Όχι με εύηχα συνθήματα, όχι με λόγια του αέρα. Να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου», είπε.

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κατέληξε λέγοντας ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών και οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ότι ισχυρός Δημοκρατικός Συναγερμός σημαίνει δυνατή Κύπρος στην Ευρώπη».

Το παρών του στην υποβολή υποψηφιοτήτων του κόμματος έδωσε ο τέως Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ είναι:

 • Χρίστος Αγγελίδης, Ανώτερο διευθυντικό στέλεχος της τουριστικής βιομηχανίας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ
 • Χριστιάνα Ξενοφώντος, Διεθνολόγος και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ
 • Κωνσταντίνος Πετρίδης, οικονομολόγος, τέως Υπουργός Οικονομικών
 • Λουκάς Φουρλά, δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής,
 • Μιχάλης Χατζηπαντέλας, εγκεκριμένος λογιστής, πρώην Υπουργός Υγείας,
 • Ελένη Σταύρου, σύμβουλος για θέματα Μέσης Ανατολής και Ευρωβουλευτής

Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Φειδίας Παναγιώτου

«Εγώ προσωπικά κουράστηκα να ακούω να μιλούν με τούτη τη ξύλινη γλώσσα. Κουράστηκα οι πολιτικοί να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα ή τα συμφέροντα του κόμματος. Κουράστηκα να θωρώ τόση γραφειοκρατία όταν όλα μπορούν να είναι τόσο απλά. Κουράστηκα με τούτη ούλη τη σοβαροφάνεια.

Δεν έχω κομματικά συμφέροντα να εξυπηρετήσω. Να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Είμαι ένας επαγγελματίας αυτοδημιούργητος influencer» είπε μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος υποψήφιος. 

Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Κυριάκος Κυριάκου

Την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμμα για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου. 

Υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους οι «6» της ΔΗΠΑ

Η Ευρώπη είναι το οξυγόνο της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, σε δηλώσεις μετά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο για τις Ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι είναι μια «σημαντική στιγμή και για την Κύπρο, για την παράταξή μας και για την ίδια την Ευρώπη, η οποία βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι».

Πόλεμοι που την αφορούν και την επηρεάζουν, σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις οικονομικές ανισότητες, τις κοινωνικές ανισότητες, ζητήματα που έχουν να κάνουν και με το αύριο της Ευρώπης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη Ευρώπη, πρόσθεσε.

«Πολλά είναι τα προβλήματα, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Η Κύπρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επηρεάζεται καθοριστικά, δραστικά και άμεσα από το τι συμβαίνει στην Ευρώπη», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ. 

Ακολούθως, είπε ότι το διακύβευμα που τίθεται είναι αν ζητούμε για ζητήματα υπαρξιακής διαδικασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενίσχυση της δημοκρατίας ή αποδυνάμωσή της, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ή αποδυνάμωσή του, την Ευρώπη και τους θεσμούς της κοντά στους πολίτες που σήμερα απαξιώνουν αυτούς τους θεσμούς.  

Για την Κύπρο όμως, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, «η Ευρώπη είναι το οξυγόνο της, γιατί έχουμε εναποθέσει πολλά στην ΕΕ για το εθνικό μας θέμα». Σημείωσε ότι «εναποθέτουμε πολλά σε ό,τι αφορά τις οικονομικές και άλλες πολιτικές της Ευρώπης που μας αφορούν, μας επηρεάζουν και μας καθορίζονται από την ΕΕ». Εδώ ακριβώς, πρόσθεσε, «είναι και το μεγάλο στοίχημα», υποδεικνύοντας ότι «δεν μπορεί να λειτουργούμε ούτε με λαϊκισμούς ούτε με τις εύκολες ατάκες». 

Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να λειτουργούμε με πειραματισμούς, αλλά ούτε και με αδράνεια», προσθέτοντας ότι «είναι η ώρα που θα πρέπει να υπάρξουν υπεύθυνες πολιτικές, ώριμες πολιτικές, ώριμες συμπεριφορές, για να μη χάσουμε όλα αυτά που με κόπο όλοι κατακτήσαμε».

«Είναι εύκολο να ισοπεδώνουμε. Το πιο σημαντικό όμως είναι να μπορούμε να δημιουργούμε», δήλωσε ο Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας ότι «εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε και για την Κύπρο και για την Ευρώπη». Όπως είπε, «δεν χρειάζονται ανέξοδες διαμαρτυρίες, ούτε και εκρήξεις θυμού. Αυτό που χρειάζεται είναι σύνεση, υπευθυνότητα, συλλογικότητα, συνεργασίες, συναινέσεις, όπως εξάλλου λειτουργεί η ίδια η ΕΕ».

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ έκανε λόγο για ακόμα ένα δίλημμα, διερωτώμενος αν θέλουμε ακμή ή παρακμή. «Εμείς τοποθετούμαστε: ακμή, ανάπτυξη, κοινωνική ευημερία, μια Ευρώπη της πραγματικής αλληλεγγύης, μια Ευρώπη ισόρροπη, μια Ευρώπη που να νοιάζεται για τους πολίτες, γι’ αυτούς που δοκιμάζονται από τη ζωή, για τους κοινωνικά περιθωριοποιημένους, αλλά και τις ευάλωτες ομάδες, αυτούς που τράβηξαν και τραβούν κουπί για να υπάρχει η ΕΕ».

Μετέχοντας στις Ευρωεκλογές, συνέχισε ο κ. Καρογιάν, «ο λαός μας θα πρέπει με τις απαντήσεις του να στείλει ένα ευκρινές και συγκεκριμένο μήνυμα, ότι βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ότι θέλει να δώσει το δικό του παρών στις ευρωπαϊκές εξελίξεις που αφορούν τη ζωή μας, την ύπαρξή μας, το μέλλον των παιδιών μας».

«Ψηφίζοντας Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία, ο κυπριακός λαός ενώνει τις φωνές του με τις δυνάμεις της πολιτικής ομάδας της οποίας είμαστε μέρος, του Renew Europe, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών», είπε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ. «Αν ο λαός μάς τιμήσει και εκλέξουμε Ευρωβουλευτή, για πρώτη φορά στα ιστορικά των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Renew Europe θα συμμετέχει εκπρόσωπος από την Κυπριακή Δημοκρατία», συμπλήρωσε. «Κάποτε οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ήταν μια δύναμη όχι πολύ κοντά προς τις θέσεις της πλευράς μας. Με τη συμμετοχή μας βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι μέσα από ένα ειλικρινή διάλογο, μέσα από σημαντικές τεκμηριωμένες συζητήσεις».

«Αν κάποιος ψάξει τις αποφάσεις των Φιλελεύθερων Δημοκρατών τα τελευταία χρόνια, θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές», υπογράμμισε ο Μάριος Καρογιάν. Αυτό όμως, όπως είπε, «δεν κερδήθηκε με ωραία λόγια και εύηχα συνθήματα. Κερδήθηκε με πολύ προσεγμένη και πολλή δουλειά από πολλούς από μας».

Για τη ΔΗΠΑ, ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος, «το στοίχημα σε πείσμα των επιστημονικών εργαλείων, που δεν ήταν κολακευτικά για μας, είναι ότι θα καταφέρουμε και πάλι να μας αγκαλιάσει ο κόσμος και να στηρίξει τη ΔΗΠΑ. Το στοίχημα είναι να κάνουμε και πάλι τη μεγάλη ανατροπή». 

«Η παράταξή μας φιλοδοξεί να είναι η ανερχόμενη ευρωπαϊκή, ώριμη, συνετή, πατριωτική φωνή με ευρωπαϊκή προοπτική, έχοντας ως προμετωπίδα μας απελευθέρωση και επανένωση, κοινωνική δικαιοσύνη, μικρότερες κοινωνικές ανισότητες, στήριξη αυτών που υποφέρουν», είπε. 

«Η ποιότητα του ψηφοδελτίου της παράταξής μας αλλά και το προφίλ των υποψηφίων επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αυτή η παράταξη ήρθε για να μείνει, ριζώθηκε και θα επιτελέσει στο ακέραιο το δικό της καθήκον προς την πατρίδα, τον λαό, την κοινωνία», ανέφερε καταληκτικά. 

Οι υποψήφιοι είναι:

1. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΜΙΣ – Αριστίνδην

2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ – Στέλεχος Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΠΑ Λεμεσού & Δημοτικός Σύμβουλος Κάτω Πολεμιδιών

3. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Αντιπρόεδρος ΔΗΠΑ & Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς

4. ΠΟΙΗΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ – Αριστίνδην

5. ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΔΗΠΑ & Βουλευτής Λευκωσίας

6. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ – Αριστίνδην

Πρόεδρος ΕΛΑΜ: Θα εργαστούμε για τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού

Το ΕΛΑΜ θα εργαστεί για τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού στο Ευρωκοινοβούλιο είπε ο Πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου, ύστερα από την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

«Kαταθέσαμε με τη σειρά μας το δικό μας ψηφοδέλτιο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές. Ένα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από άξιους ανθρώπους, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εργαστούν για τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η δέσμευση και το συμβόλαιο τους προς τους πολίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είναι διαχρονική και αφορά θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και βεβαίως απασχολούν την Κύπρο σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι οι πολιτικές λιτότητας τις οποίες εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο μεταναστευτικό ζήτημα και η διατήρηση αρχών, αξιών και θεσμών όπως ο παραδοσιακός θεσμός της οικογένειας, είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες του ΕΛΑΜ και βεβαίως των υποψηφίων.

«Στις 9 Ιουνίου έχουμε ραντεβού με την ιστορία, έχουμε ραντεβού με το μέλλον, θέλουμε να αγωνιστούμε για τα όσα πιστεύουμε και πρεσβεύουμε μαζί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δυνάμεις», είπε.

Ο κ. Χρίστου είπε ακόμα ότι πολύ πρόσφατα το ΕΛΑΜ εντάχθηκε στην οικογένεια των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών και επομένως έχουν συμμάχους στην Ευρώπη, τους οποίους θα αξιοποιήσουν για το καλό της Κύπρου.

Οι υποψήφιοι του κόμματος είναι:

Ανωγυριάτης Πόλυς – Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λεμεσού, Επιχειρηματίας,

Γεάδη Γεάδης – Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ, Πολιτικός Επιστήμονας,

Ιωάννου Παύλος – Αριστίνδην υποψήφιος, Οικονομολόγος, Τέως Χρηματοοικονομικός Επίτροπος,

Νικολάου Μαρία – Κοινοβουλευτική Συνεργάτης, Στέλεχος ΕΛΑΜ,

Πελεκάνος Μάριος – Τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος – Σύμβουλος Αφερεγγυότητας

Χατζηγεωργίου Λίνος Ιωάννης – Νομικός.

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Νίκη» ο Ανδρέας Νικολάου

Μοναδικός υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές με το κόμμα «Νίκη» κατέρχεται ο Ανδρέας Νικολάου.

 

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ανέφερε ότι «βλέπουμε μια Κύπρο που παραπαίει από αδιέξοδο σε αδιέξοδο, με το κράτος και τους θεσμούς να επιβιώνουν εν μέσω διαπλοκής και διαφθοράς, με την κοινωνία με ναρκωμένη τη συνείδηση να οδηγείται χωρίς πυξίδα προς την αθεΐα».

Αναφέρθηκε στο «κίνημα του δικαιωματισμού» και «του άκρατου φιλελευθερισμού», το οποίο ανέφερε ότι διεισδύει στην κυπριακή κοινωνία με τις ευλογίες του κράτους και προσπαθεί να επιβάλει ετσιθελικά «να πετάξουμε στα σκουπίδια τα ιδανικά μας, φιλοπατρία, ορθόδοξη πίστη, παραδοσιακή οικογένεια, παραδοσιακή παιδεία, ιστορία, μνήμη και πολιτισμός».

Αναφερθείς στο Κυπριακό, είπε ότι 50 χρόνια μετά δεν υπάρχει συνολική λύση «εξαιτίας της ανικανότητας και των σφαλμάτων», πρόσθεσε ότι αιτία όλων αυτών είναι οι κακές επιλογές μας ως πολίτες της χώρας σε σχέση με τις εκλογές και κάλεσε για ψήφο στο κόμμα «Νίκη» για μια Κύπρο «με προοπτική, για μια Κύπρο με μέλλον, μια Κύπρο δημοκρατική, κοινωνική, ορθόδοξη».

Με μήνυμα ότι ήρθε για να μείνει υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες Volt Κύπρου

«Θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου» δήλωσε ο Χαρίλαος Βελάρη, Συμπρόεδρος του Volt Κύπρος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, ενώ η Συμπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι το Volt «θα προωθήσει με σθένος τη λύση του Κυπριακού», προσβλέποντας σε «μία ενωμένη Κύπρο, σε μία ενωμένη Ευρώπη».

«Νιώθουμε τα μηνύματα του κόσμου και είμαστε αισιόδοξοι ότι με το ψηφοδέλτιο που έχουμε καταρτίσει, με τους υποψήφιους που προτείνουμε στον κόσμο, το Volt μπορεί να έχει μία πολύ δυνατή παρουσία στις Ευρωεκλογές και θα διατρανώσουμε το μήνυμα ότι το Volt ήρθε για να μείνει στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου», ανέφερε ο κ. Βελάρη στις δηλώσεις του.

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Ατταλίδου δήλωσε ότι «αυτές οι εκλογές είναι κομβικές, τόσο για την Κύπρο, όσο και για την Ευρώπη, θα καθορίσουν τις πολιτικές ισορροπίες, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον τόσο της Κύπρου, όσο και της Ευρώπης».

Συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν τεράστιες προκλήσεις τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, γιατί καμία χώρα δεν μπορεί να τις αντιμετωπίσει μόνη της». Η κ. Ατταλίδου σημείωσε ότι το Volt, «ως ένα πανευρωπαϊκό κόμμα, έχει θέσεις τεκμηριωμένες και κατατεθειμένες για όλα τα θέματα που αφορούν την ΕΕ, αλλά και θέσεις για την Κύπρο».

«Είμαστε ένα προοδευτικό, ευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο θα προωθήσει με σθένος τη λύση του Κυπριακού, γιατί εκείνο που θέλουμε είναι μία ενωμένη Κύπρος, σε μία ενωμένη Ευρώπη, μία πράσινη, προοδευτική, χωρίς διαφθορά Κύπρος, που θα μας κάνει όλους περήφανους μέσα στην ενωμένη Ευρώπη», κατέληξε.

Οι υποψήφιοι του κόμματος είναι:

 • Ανδρομάχη Σοφοκλέους, Συν-Αντιπρόεδρος, Βολτ Κύπρος, Πολιτική αναλύτρια, ακτιβίστρια
 • Hulusi Kilim, Γενικός Γραμματέας Βολτ Κύπρος, Διεθνές Εμπόριο, Ακτιβιστής
 • Λύσια Δημητρίου, Ερευνήτρια
 • Μακάριος Δρουσιώτης, Ερευνητής δημοσιογράφος, συγγραφέας
 • Νικόλας Κυριάκου, Νομικός, Υπάλληλος Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Σοφία Βασιλείου, Ειδικός έρευνας

Διεκδικούν πιο δίκαιη και αλληλέγγυα Ευρώπη είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Ζητάμε τη δύναμη που μπορεί να μας δώσει ο λαός για να διεκδικήσουμε και να διαμορφώσουμε μια πιο δίκαιη Ευρώπη, μια πιο αλληλέγγυα Ευρώπη, μια καλύτερη Ευρώπη για όλες και όλους, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές Ιουνίου.

Η ιστορία του ΔΗΚΟ, σημείωσε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι για αυτό το λόγο ζητούν σήμερα στήριξη για να συνεχίσουν αυτή την ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι το 1972 ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης Κύπρου - ΕΟΚ παρά το ότι κάποιοι ήθελαν η Κύπρος τότε να παραμείνει ουδέτερη. Πρόσθεσε ότι το 1987 ο Σπύρος Κυπριανού υπέγραψε την τελωνειακή ένωση, παρά την τότε απάθεια ή και άρνηση ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της χώρας. Συμπλήρωσε ότι το 2004 ο Τάσος Παπαδόπουλος υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2007 στην Ευρωζώνη, παρά το ότι και τότε κάποιοι δεν ήθελαν να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ, αλλά το «μόρφωμα και το προτεκτοράτο του Σχεδίου Ανάν» που σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια «ευτυχώς το απέρριψε συντριπτικά ο λαός μας σε δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενος, το δίκαιο την αξιοπρέπεια και την ιστορία του».

Κάλεσε σε στήριξη του ΔΗΚΟ στις Ευρωεκλογές, ώστε να συνεχίσουν να συμμετέχουν στη δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), να συνεχίσουν να επηρεάζουν σημαντικά κέντρα λήψεως αποφάσεων, για να μπορέσουν να βελτιώσουν ευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα, για να διεκδικήσουν και να ενισχύσουν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη Κύπρο και για να διεκδικήσουν και να κερδίσουν περισσότερη στήριξη σε ό,τι αφορά την πράσινη μετάβαση και την προστασία του περιβάλλοντος. Ζήτησε επίσης στήριξη ώστε αγωνιστούν για φθηνότερη ενέργεια, για να υπερασπιστούν τα βέτο όλων των κρατών - μελών της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, για να διασυνδέσουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας με την επίλυση του Κυπριακού και για να ζητήσουν την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αποτελείται από τους:

 • Θεοχάρους Ελένη, πρώην Ευρωβουλευτή, Βουλευτή και ιατρό
 • Κωστρίκη Λεόντιο, καθηγητή των Βιολογικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιολογίας και πρώην Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών
 • Λάμπρου Μαίρη, Έπαρχος Πάφου
 • Μαυρίδη Κώστα, νυν Ευρωβουλευτή, οικονομολόγο
 • Παντελίδης Χρύση, νυν Βουλευτή, Εκτελεστικό Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος 
 • Χριστοφίδου Κατερίνα, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου του ΔΗΚΟ

Η ΕΔΕΚ δύναμη των πολιτών, είπε ο Μ. Σιζόπουλος

Η ΕΔΕΚ είναι η δύναμη των πολιτών, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μετά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων την Τετάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο για τις Ευρωεκλογές.

«Η ΕΔΕΚ προσεγγίζει τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Διαθέτει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, το οποίο απαρτίζεται από 6 προσωπικότητες με κύρος και εγκυρότητα και τυγχάνει πολύ θετικής αποδοχής από την κοινωνία», τόνισε ο κ. Σιζόπουλος. 

Ακόμη, εξέφρασε την προσδοκία ότι «οι Κύπριοι ψηφοφόροι θα θέλουν να δυναμώσουν και να ενισχύσουν την παρουσία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) με τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ΕΚ, που είναι η Σοσιαλιστική Ομάδα», η οποία, όπως είπε, «διαδραμάτισε έναν αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάλεσε τους πολίτες «να ενισχύσουν τη δύναμη της πατρίδας μας στο ΕΚ, να ενισχύσουν τη φωνή της Κύπρου στο ΕΚ, να ενισχύσουν την ΕΔΕΚ με την ψήφο τους».

«Η ΕΔΕΚ είναι η δύναμή τους. Η ψήφος τους είναι πάρα πολύ σημαντική σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε καταληκτικά.

Οι υποψήφιοι του κόμματος είναι:

 • Αναστασίου Νίκος, Δήμαρχος Πολεμιδιών, Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λεμεσού
 • Αποστόλου Ανδρέας, Βουλευτής Λάρνακας
 • Γιόκκα Παντελίτσα, Φιλόλογος
 • Κανάρη Βίβιαν, Δημοσιογράφος
 • Μυριάνθους Ηλίας, Βουλευτής Πάφου
 • Φιλίππου Νικόλας, Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΚΑΦ

Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για Ευρωεκλογές υπέβαλε ο Ανδρόνικος Ζερβίδης

Ανεξάρτητη μεμονωμένη υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές υπέβαλε ο Ανδρόνικος Ζερβίδης, ο οποίος είχε είχε κατέλθει ως υποψήφιος και στις Προεδρικές Εκλογές του 2023.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζερβίδης έδωσε έμφαση σε τρία σημεία. Το πρώτο που είπε είναι ότι έχει λύση €100 δισ. για επίλυση του Κυπριακού. Το δεύτερο που ανέφερε ήταν ότι θα προωθήσει νομοθεσία για να δηλώνουν όλες οι εκκλησίες όλων των θρησκειών στην Ευρώπη πόσα λεφτά έχουν και πόσα ξοδεύουν για φιλανθρωπικά προγράμματα. Επιπλέον, χαρακτήρισε «δραματικό» τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για προϋπόθεση κατοχής πτυχίου για τους συμβούλους του Προέδρου, καθώς, όπως είπε, το 75% των πολιτών ηλικίας 25-65 ετών δεν κατέχουν πτυχίο.

Ακόμα, είπε ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, και με τη βοήθεια της Ευρώπης, θα διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη σε δέκα χρόνια, ενώ ανέφερε ότι έχει δημιουργήσει ένα ολιγόλεπτο μουσικό μανιφέστο, που δημιούργησε με τεχνολογία ΑΙ, καθώς και ένα 20σέλιδο πρόγραμμα, για να γίνει καλύτερη η Κύπρος, η Ευρώπη και ο κόσμος, όπως είπε.

Κατέθεσε τις υποψηφιότητές του το Κίνημα Εθνική Δράσις

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας σε ό,τι αφορά το τρίπτυχο πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του συνδυασμού Κίνημα Εθνική Δράσις, Γιώργος Νικολάου, μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Ο κ. Νικολάου είπε ότι το Κίνημα Εθνική Δράσις είναι ένα νεοσύστατο κόμμα, προσθέτοντας ότι αυτό βασίζεται σε αρχές, αξίες και ιδανικά. «Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών με πέντε άτομα ικανά, αλλά και έντιμα, για να διεκδικήσουμε την εκλογή Ευρωβουλευτή», είπε, προσθέτοντας ότι «η γραμμή μας είναι μία: αγωνιζόμαστε για πατρίδα και ορθοδοξία».

«Πρέπει όλοι οι Έλληνες της Κύπρου να μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς», είπε, καταλήγοντας ότι «πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας σε ό,τι αφορά το τρίπτυχο πατρίδα – θρησκεία – οικογένεια» και ευχήθηκε «καλή ψήφο και καλή Ανάσταση».

Στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Εθνική Δράσις συμμετέχουν σε αλφαβητική οι Νικολάου Γιώργος, Παναγή Πάνος, Παφίτης Στάθης, Τσαγκαρίδης Κωνσταντίνος και Τάκκας Χαράλαμπος.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Γιώργος Νικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών με πέντε άτομα ικανά αλλά και έντιμα για να διεκδικήσουμε την εκλογή. Αγωνιζόμαστε για πατρίδα και ορθοδοξία. Θα αντισταθούμε σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητα μας σε ότι αφορά το τρίπτυχο Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια».

Διεκδικούν το 7,5%, λέει το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών υποβάλλοντας υποψηφιότητες

Με στόχο να διεκδικήσει ποσοστό 7,5% για να είναι εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως είπε ο Πρόεδρος του, Νικόλας Προδρόμου, υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών»

Ο κ. Προδρόμου είπε μετά τη διαδικασία της υποβολής υποψηφιοτήτων ότι «για μας οι Ευρωεκλογές γίνονται σε δύο σημεία: καταρχάς, θα θέσουμε όλες μας τις δυνάμεις ούτως ώστε να χτυπήσουμε το 3,6% και να δώσουμε βροντερά το παρών μας στο Εθνικό Συμβούλιο της χώρας». Ακόμη, τόνισε ότι «αυτά τα παιδιά που βλέπετε δίπλα μου γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία της λέξης ‘’Εθνικό Συμβούλιο’’, γιατί αυτά τα παιδιά έχουν υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά και γνωρίζουν ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωτίστης σημασίας». 

«Η δική μας απόφαση και δύναμη θα δοθεί στις 9 Ιουνίου διεκδικώντας το 7,5%, το οποίο με τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων πραγματικά θα μας δώσει τη δύναμη και την ώθηση να είμαστε εντός του ΕΚ», είπε ο Νικόλας Προδρόμου, ενώ περιέγραψε τους υποψήφιους ως ανθρώπους πανέτοιμους «να συγκρουστούν με τον οποιονδήποτε για τα συμφέροντα της πατρίδας και του κάθε πολίτη της χώρας μας» και έστειλε μήνυμα «προς όλους τους νέους και προς όλο τον κόσμο ότι ήρθε η ώρα να πορευτούμε όλοι, να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να αφήσουμε ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία και προς όλο το σαθρό πολιτικό κατεστημένο που σήμερα ταλανίζει όλη τη χώρα». 

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού με αλφαβητική σειρά είναι οι Ντιμίτρι Απραξίν, Αδάμος Βραχίμης, Ελευθέριος Θεοδώρου, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Παναγιώτης Πιλάλης και Νικόλας Προδρόμου. 

Υπέβαλλε τις υποψηφιότητές του το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ - Αριστερά - Κοινωνική Συμμαχία, είναι δύναμη διεκδίκησης που δεν χειροκροτεί, αλλά διεκδικεί στην Ευρώπη, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Στέφανος Στεφάνου μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Είπε επίσης ότι η αριστερά όπως πάντα δηλώνει δυναμικά παρούσα, ενωμένη αισιόδοξη, πρωταγωνιστική,

 «Το ΑΚΕΛ - Αριστερά - Κοινωνική Συμμαχία, είναι δύναμη διεκδικήσης που δεν χειροκροτεί αλλά διεκδικεί στην Ευρώπη. Διεκδικεί πρώτα από όλα για την Κύπρο μας και τα δίκαια της, αλλά διεκδικεί και για μία άλλη διαφορετική Ευρώπη. Μια Ευρώπη της ειρήνης, του διεθνούς δικαίου, της πραγματικής αλληλεγγύης», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι κατέρχονται στις εκλογές με ένα πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο που κάνει την έμφυλη ισότητα πράξη με τη συμπερίληψη σε αυτό τριών γυναικών και τριών ανδρών.

Ανέφερε επίσης ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ φέρνει μαζί τους Ελληνοκυπρίους  και Τουρκοκύπριους, για την Κύπρο, για το λαό της, για την Ευρώπη ολόκληρη.

Πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ- Αριστερά - Κοινωνική Συμμαχία, διεκδικεί μια καλύτερη Κύπρο, ελεύθερη και ενωμένη και μια Ευρώπη που να είναι όχι των μεγάλων συμφερόντων και της γραφειοκρατίας αλλά των λαών της και των πολιτών της.

Σημείωσε ότι στο ψηφοδέλτιο εκφράζεται και εκπροσωπείται τόσο η αριστερά, όσο και μία μεγάλη κοινωνική συμμαχία που μαζί αγωνίζονται για μία καλύτερη Κύπρο και μία καλύτερη Ευρώπη.

«Με αυτό το ψηφοδέλτιο λοιπόν απευθυνόμαστε στους πολίτες και εκφράζω την πεποίθηση ότι και σε αυτές τις εκλογές ο λαός θα μας τιμήσει και το ΑΚΕΛ-Αριστερά-Κοινωνική Συμμαχία θα είναι ξανά με δύο εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο», ανέφερε.

Ευχήθηκε τέλος καλή ψήφο σε όλους.

Οι υποψήφιοι του ΑΚΕΛ είναι 

 • Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, Ευρωβουλευτής
 • Άννα Θεολόγου, οικονομολόγος, πρώην Βουλευτής
 • Σταύρη Καλοψιδιώτη, νομικός- διεθνολόγος, επικεφαλής Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΑΚΕΛ
 • Άντρος Καραγιάννης, φιλόλογος αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, Δήμαρχος Δερύνειας
 • Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ακαδημαϊκός, Ευρωβουλευτής
 • Μέλανη Στέλιου, ηθοποιός, τηλεοπτική παραγωγός, παρουσιάστρια

Υπέβαλλαν τις υποψηφιότητές τους οι Οικολόγοι σε συνεργασία με το Κίνημα Αιχμή

«Ρίξε πράσινο στο μαύρο» το σύνθημα με το οποίο το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κατέθεσε το ψηφοδέλτιό του για το Ευρωκοινοβούλιο.

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων αποτελούν:

 • Ο Τουρκοκύπριος Όζ Καραχάν από την "Ένωση Κυπρίων",
 • Ο Πέτρος Χριστοδούλου, Πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Δημαρχεύων Λάρνακας, από την Κίνηση "ΑΙΧΜΗ",
 • Ο Άλκης Παπής, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος,
 • Η Μαρία Κολά, Αντιπρόεδρος του Κινήματος,
 • Ο Σταύρος Παπαδούρης, Βουλευτής του Κινήματος
 • Η Βάσω Πελεγκάρη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής

«Για μια πράσινη και προοδευτική Ευρώπη», είπε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, καλώντας τους πολίτες να ρίξουν «πράσινο στο μαύρο, στο μαύρο, που βρίσκεται στη ζωή μας, που ταλανίζει τον κάθε πολίτη, που είναι η διαφθορά, η διαπλοκή, τα λαμόγια που έχουν εξουσία, η περιβαλλοντική καταστροφή, η κλιματική κρίση, η κακή διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού, η ακρίβεια, το Κυπριακό, που παραμένει άλυτο, η ακριβή στέγη. Όλο αυτό το μαύρο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Από την πλευρά του, εκ μέρους του Κινήματος Αιχμή, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε ότι στηρίζει το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών «γιατί πιστεύω ότι είναι το μοναδικό κόμμα που δεν έχει εμπλακεί ποτέ του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Κίνησης Αλλαγής «Αιχμή», ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης είπε ότι η Κίνηση στηρίζει το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων, καθώς «είναι το μοναδικό από τα κόμματα, το οποίο δεν έχει εμπλακεί ποτέ του σε σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής, γιατί πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και γιατί πρέπει να δώσουμε ελπίδα στους Κύπριους πολίτες για μια καλύτερη Ευρώπη, για μια προοδευτική Ευρώπη, για μια πράσινη Ευρώπη».

Ο Τουρκοκύπριος υποψήφιος, Οζ Καραχάν, μιλώντας στα τουρκικά, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Τουρκοκύπριους, να ψηφιστούν οι Οικολόγοι "να ψηφίσουν το πράσινο, σε έναν αγώνα που άρχισε ο φίλος ο Ιμπραχίμ Αζίζ, και να μη δώσουν χώρο να περάσουν φασιστικά κόμματα".

Γενικός Έφορος Εκλογών: Υποβλήθηκαν συνολικά 63 υποψηφιότητες

Δηλώσεις παραχώρησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ελλίκος Ηλία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, όπου σημείωσε πως υποβλήθηκαν συνολικά 63 υποψηφιότητες, ενώ τόνισε ότι «παρέχεται προθεσμία 24 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2024, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας».

Αναλυτικά

Έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη των έξι Κυπρίων Ευρωβουλευτών.

Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και για αυτό ευχαριστώ όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες και τα εκλογικά τους επιτελεία.

Υποβλήθηκαν συνολικά 63 υποψηφιότητες. Οι 61 υποψήφιοι/ες διεκδικούν εκλογή μέσα από κομματικούς συνδυασμούς και οι άλλοι δύο ως ανεξάρτητοι μεμονωμένοι υποψήφιοι. Ανάμεσα στους υποψηφίους/ες περιλαμβάνονται και τρεις Τουρκοκύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας. Τα 45 άτομα ή ποσοστό 71% είναι άνδρες, ενώ τα 18 άτομα ή ποσοστό 29% είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμου, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 21 του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, από την εκπνοή του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων, παρέχεται προθεσμία 24 ωρών, δηλαδή μέχρι τις 12:30 μ.μ. της Πέμπτης, 25 Απριλίου 2024, για την υποβολή τυχόν ενστάσεων κατά οποιασδήποτε υποψηφιότητας, για τους λόγους που αναφέρονται στον Νόμο. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αν δεν υπάρξει οποιαδήποτε ένσταση, το σύνολο των προσώπων που περιλαμβάνονται στη γνωστοποίηση, που έχει ήδη αναρτηθεί στον χώρο, θα περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο που θα έχουν ενώπιον τους οι πολίτες στις 9 Ιουνίου 2024. Στην περίπτωση που υποβληθούν ενστάσεις, αυτές θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν τάχιστα, ώστε στη συνέχεια οι υποψηφιότητες να οριστικοποιηθούν.

Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για ετοιμασία προσχεδίου του ψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί αύριο στους εκπροσώπους των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων για τυχόν σχόλια και, αφού αυτό οριστικοποιηθεί, θα δοθεί εντολή στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για να ξεκινήσει η εκτύπωση του.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους και υποψήφιες καλή επιτυχία και προσδοκώ στη συνεργασία τους, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με στόχο την επιτυχή διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας, με υποδειγματικό και άψογο τρόπο, χωρίς προβλήματα.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Αστυνομία Κύπρου, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, για την προετοιμασία και την άψογη εκτέλεση της σημερινής διοργάνωσης, η οποία αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, την καλή δουλειά που γίνεται για την οργάνωση αυτών των εκλογών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους Εφόρους Εκλογής και το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων, που εργάζονται ακούραστα και με σθένος, πάρα πολλές ώρες, καθημερινά, για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες, κατά γενική ομολογία, είναι οι πιο δύσκολες που διεξήχθησαν ποτέ στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τις Λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας Κύπρου για την καθοδήγηση και την παροχή νομικών συμβουλών. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Οικονομικών, για την αγαστή συνεργασία, όπως επίσης όλους εσάς, τους Λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας βοηθάτε να ενημερώνουμε καθημερινά τους πολίτες για τις επερχόμενες Εκλογές.

Εύχομαι και καλώ τους ψηφοφόρους όπως εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται για να προσέλθουν στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να ψηφίσουν, τόσο τους εκπροσώπους της Κύπρου στο Ευρωκοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία, όσο και για τα αξιώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και από την 1η Ιουλίου εισέρχεται στη νέα της φάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση