ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΦΠΑ 5%: Στα 130 τ.μ. η κόκκινη γραμμή για ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ

Οι βουλευτές Χρίστος Χριστοφίδης και Ονούφριος Κουλά τοποθετούνται για την πρόταση νόμου που οδηγείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την πρόταση νόμου, για επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. 5% για τα πρώτα 130 τ.μ. πρώτης κατοικίας, που οδηγείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και για τη νομοθετική ρύθμιση της πρόσληψης συμβούλων και συνεργατών από αξιωματούχους της Κυβέρνησης, μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ οι βουλευτές του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, Χρίστος Χριστοφίδης και Ονούφριος Κουλά αντίστοιχα.

Για τον μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. στην πρώτη κατοικία, ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι το θέμα αναμένεται να λήξει οριστικά, αν όχι αύριο, την επόμενη Πέμπτη. Την ίδια ώρα επέκρινε την άρνηση του Υπυργείου Οικονομικών να αποδείξει, με παρουσίαση της σχετικής αλληλογραφίας, την επιθυμία της Κομισιόν για Φ.Π.Α. 5% για τα πρώτα 110 τ.μ. Τόνισε ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συμφώνησε ότι η υποχώρηση που μπορεί να κάνει είναι στα 130 τ.μ.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Κουλά είπε ότι στο κείμενο του νομοσχεδίου που θα οδηγηθεί την Πέμπτη στη Βουλή για ψηφοφορία, πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις που ο ΔΗΣΥ έθεσε από την αρχή, έκανε συμβιβασμούς και θα το ψηφίσει. Παράλληλα τόνισε ότι τα 130 τ.μ. είναι το κατώτατο όριο που μπορεί ο ΔΗΣΥ να αποδεκτεί.

Όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση της πρόσληψης συμβούλων και συνεργατών από αξιωματούχους της Κυβέρνησης, συμφωνούν και οι δύο βουλευτές ότι το καθεστώς πρόσληψης και εκτέλεσης εργασιών τους πρέπει να αλλάξει, και να διορίζονται άτομα που να ανταποκρίνονται στην ουσία των συγκεκριμένων θέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση