ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Οι γυναίκες πρέπει να έχουν την ιδία θέση με τους άνδρες στην κοινωνία

Δηλώσεις του Κυπριανού από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

ΚΥΠΕ

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν την ιδία θέση με τους άνδρες στην κοινωνία, είπε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, μιλώντας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, σε εργαζόμενες γυναίκες.

«Να ευχηθώ χρόνια πολλά. Νιώσαμε την ανάγκη να έρθουμε να σας δούμε σήμερα με την ευκαιρία της επετείου της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας, αλλά πρέπει να σας πω ότι δεν είναι μόνο σήμερα που σκεφτόμαστε τις γυναίκες, οι οποίες εργάζονται σε διάφορους χώρους, αλλά είναι συνέχεια», είπε.

«Mέσα στο σύστημα το καπιταλιστικό, η γυναίκα δέχεται διπλή εκμετάλλευση»

Συνεχίζοντας εξήγησε ότι αυτό γίνεται «με την έννοια ότι προσπαθούμε με πολιτικές προτάσεις που καταθέτουμε από την μια να εξασφαλίσουμε την ισότητα και από την άλλη να υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματα τα οποία πρέπει να έχουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα σε κοινωνίες οι οποίες έχουν έντονα πατριαρχικές αντιλήψεις, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι και μέσα στο σύστημα το καπιταλιστικό, η γυναίκα δέχεται διπλή εκμετάλλευση».

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι η επιλογή του Νοσοκομείου δεν ήταν τυχαία. «Είσαστε οι γυναίκες, οι οποίες πέραν από τα προβλήματα που έχετε στο σπίτι και τις πολλές υποχρεώσεις που αναλαμβάνεται στην οικογένεια, αναλάβατε και μια τεράστια ευθύνη το τελευταίο χρόνο, γιατροί, νοσοκόμοι, ωρομίσθιο προσωπικό. Όλοι μαζί συμβάλλετε στο να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», επεσήμανε.

«Θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε ότι αυτό θέλουν να το αποδείξουν έμπρακτα με πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβουν, προτάσεις που θα καταθέσουν εντός και εκτός της Βουλής, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι οι συνθήκες δουλειάς και τα μέσα, τα οποία θα έχουν στη διάθεση τους θα γίνουν πολύ καλύτερα για να μπορέσουν πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια να επιτελούν το σημαντικό τους έργο.

Όπως είπε ο κ. Κυπριανού, «δεν θέλω να πω πολλά λόγια γιατί θεωρώ ότι αντί λόγια πρέπει να κάνουμε πράξεις». Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη μεγάλη εκτίμηση για το έργο τους και την υποχρέωση την οποία «αναλαμβάνουμε, αναλάβαμε διαχρονικά και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε, να παλέψουμε μαζί σας για να καταφέρει η γυναίκα να πάρει τη θέση που της αξίζει στην κυπριακή κοινωνία και να πω βέβαια ξανά ότι εμείς δεν μένουμε απλά στα λόγια, εμείς κάνουμε πράξεις, όλα αυτά τα οποία λέμε» Στη συνέχεια είπε, «η θέση μας έναντι σας, και έτσι πρέπει να είναι του καθενός από εμάς, ξεκινά από την ίδια την φιλοσοφία μας, την ιδεολογία μας. Θεωρούμε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν την ίδια θέση με τους άνδρες στην κοινωνία», σημείωσε.

Περαιτέρω ανέφερε ότι, «εγώ λέω ότι σε πάρα πολλά θέματα, είστε πολύ καλύτερες από εμάς τους άντρες και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί για να αναγνωριστείτε από την κοινωνία όπως πραγματικά είσαστε και σε ό,τι μας αφορά ξεκαθαρίζω ότι σας θεωρούμε ακριβώς ισότιμες με εμάς τους άντρες, καμία διαφορά». Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού επανέλαβε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι «να πούμε ένα ευχαριστώ και έμπρακτα να αποδείξουμε με τις πρωτοβουλίες μας ότι αυτά που λέμε δεν είναι κούφια λόγια, ότι είναι συνειδητές πολιτικές θέσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση