ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εκλογή Κασσελάκη: Η ανέλιξη, το Κυπριακό και το παζλ για Μητσοτάκη

Πως σχολίασε το «φαινόμενο» Κασσελάκης ο επικουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστημης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γιάννος Κατσουρίδης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η περίπτωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, είναι κάτι το πρωτοφανές, τόσο για τα δεδομένα της Ελλάδας όσο και τα δεδομένα της Ευρώπης, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο επικουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστημης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Γιάννος Κατσουρίδης. Όπως εξήγησε, η διαπίστωση αυτή απορρέει από το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης κατόρθωσε να κατακτήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει εμπλοκή στα κοινά της Ελλάδας, αφού ζούσε στο εξωτερικό, και χωρίς να έχει παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά ευρύτερα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσουρίδης, αναδείχθηκε ηγέτης ένα άτομο που δεν ανήκε καν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν σαν συνεργαζόμενος.

Την ίδια ώρα ο κ. Κατσουρίδης σημείωσε ότι η νίκη του κ. Κασσελάκη είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων. Πρώτον, συνδέεται με την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 10 χρόνια, που εξελίχθηκε σε ένα κόμμα ηγετοκεντρικό. Συγχρόνως ο νέος πρόεδρος κατά την προεκλογική περίοδο παρουσίασε τον εαυτό του πολύ καλύτερα από τους ανθυποψίους του, είπε ο κ. Κατσουρίδης, χωρίς να φθαρεί, τόνισε, από την υποστήριξη μελών της ηγετικής ομάδας του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι είχαν ευθύνη για την εκλογική ήττα.

Σε σχέση με τον πολιτικό χώρο που θα κινηθεί, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης είπε ότι ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να κινηθεί προς τον χώρο του κέντρου κι αυτό απορρέει από την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα μοντέλο κόμματος στα πρότυπα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την αλλαγή στην προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλα πολιτικά θέματα, όπως το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά, ο κ. Κατσουρίδης ανάφερε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έδωσε στοιχεία μέχρι στιγμής, αλλά πολύ σύντομα θα κλειθεί να δοκιμαστεί.
Την ίδια ώρα είπε ότι ο κ. Κασσελάκης θα μπορούσε να ήταν ένα «παζλ» για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί εμφανίστηκε ένα καινούριο πολιτικό πρόσωπο, με άγνωστο τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση