ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Γ.Σαββίδης: Το θέμα της υποστελέχωσης απασχολεί το Υπ. Δικαιοσύνης

«Υπάρχει διαδικασία αυτή την στιγμή για πρόσληψη περίπου 250 αστυνομικών και πυροσβεστών», πρόσθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το θέμα της υποστελέχωσης απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Λ. Σαββίδης στο πλαίσιο της σημερινής του επίσκεψης το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου μαζί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρο Μιχαηλίδη.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως υπάρχει διαδικασία αυτή την στιγμή για πρόσληψη περίπου 250 αστυνομικών και πυροσβεστών , προσθέτοντας πως έχουν συμπληρωθεί οι εξετάσεις.

Δυστυχώς σημείωσε, «δεν θα μπορέσουν καθώς φαίνεται, να συμπληρωθούν όλες οι θέσεις, οι οποίες σε συνεννόηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας θα επαναπροκηρυχθούν», όπως είπε.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης παραδέχτηκε οι απαιτήσεις από την Αστυνομία είναι αυξημένες, ενώ σημείωσε πως η επιθυμία τους είναι να έχουν καλύτερη αστυνόμευση. Ελπίζω ανέφερε, «να προβούμε σύντομα στην στελέχωση της Αστυνομίας, για να μπορέσει να επιτελέσει με τον ίδιο αποτελεσματικό και καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο της».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από την αποτελεσματικότητα της δύναμης ο κ. Σαββίδης απήντησε πως δεν έχει λόγο να μην είναι ικανοποιημένος αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όπως είπε. Επί τούτου συνέχισε, συζητά πολλές φορές με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος, όπως είπε, συμμερίζεται το ίδιο όραμα μαζί του για να βελτιωθούν όπου μπορούν και να χτυπήσουν την διαφθορά στο σύνολο της.

Παραδέχτηκε επίσης πως παρόλο που είναι ελάχιστοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς πρέπει να έχουν μηδενική ανοχή στο θέμα αυτό , προσθέτοντας πως και με την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου γίνεται πολύ καλή δουλειά για να ξεπεραστεί και αυτό το πρόβλημα. «Είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ότι θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ακόμη περισσότερο», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως είναι με μεγάλη χαρά που επισκέφτηκε σήμερα για πρώτη φορά από την έναρξη των καθηκόντων του την αστυνομική διεύθυνση Πάφου σημειώνοντας πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να δει τα καινούργια κτίρια της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του έδωσε κάποια μηνύματα στους αξιωματικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου. Ευχαρίστησε τέλος τον αστυνομικό διευθυντή Νίκο Πενταρά για την υποδοχή σημειώνοντας πως στη συνάντηση που είχαν ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τους σχεδιασμούς που έχει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X