ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:01
 

Γεωργιάδης: Να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα από εργοδότες

Βεβιασμένες κινήσεις θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και πρέπει να αποφευχθούν

Newsroom K

Επαφές με εκπροσώπους του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ, του ΠΑΣΥΞΕ και της ΣΤΕΚ είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο κ. Νίκο Τορναρίτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Δίπλαρο και τη Βουλευτή κ. Σάβια Ορφανίδου. Μετά το πέρας της συνάντησης που αφορούσε τη συζήτηση για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος κ. Χάρης Γεωργιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως παράταξη είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση, πραγματοποιούμε επαφές και διαμορφώνουμε άποψη σε σχέση με τα οικονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος στην οικονομία λόγω της εξάπλωσης του ιού. Επιδίωξή μας είναι να προσδιοριστούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση και με όλους τους φορείς, μέτρα προσωρινά αλλά αποτελεσματικά, έγκαιρα τα οποία θα υποβοηθήσουν και τους συμπολίτες μας και τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς. Στο πλαίσιο των επαφών που είχαμε σήμερα με τις εργοδοτικές και επιχειρηματικές οργανώσεις, μεταδώσαμε ταυτόχρονα το μήνυμα πως πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα εκ μέρους των επιχειρήσεων και των εργοδοτών σε σχέση με το προσωπικό τους. Βεβιασμένες κινήσεις θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα και πρέπει να αποφευχθούν, ενώ το ίδιο μήνυμα για αυτοσυγκράτηση θέλω να στείλω και προς τις συντεχνίες. Αυτή βεβαίως δεν είναι η ώρα ούτε για απεργιακές κινητοποιήσεις, ούτε για μέτρα. Αυτή είναι η ώρα που μέσα από τη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα θα περιορίσουμε τον αναπόφευκτο αλλά ελπίζω προσωρινό, οικονομικό αντίκτυπο. Είναι ευτύχημα το γεγονός ότι η οικονομία μας διαθέτει δημοσιονομικά και αναπτυξιακά περιθώρια, τα οποία πρέπει σ’ αυτό το πλαίσιο προσεκτικά να μεταχειριστούμε και να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπήρξαν συγκεκριμένα μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ως εξής:

«Βεβαίως και η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από συγκεκριμένα μέτρα, δεν έχουμε όμως διαμορφώσει άποψη και δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μας να ακουστούν τέτοια μέτρα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι βάσει των λεγομένων του κ. Γεωργιάδη, δεν πρέπει να απολυθεί και κανένας υπάλληλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού τόνισε ότι:

«Το μήνυμά μου ήταν ξεκάθαρο και προς τους εργοδότες και προς τις συντεχνίες. Πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα εκ μέρους όλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Κάποιοι πολιτικοί να αφήσουν τα προσωπικά τους τερτίπια και να στεφτούν το καλό του τόπου για να μην ...»
Leon  |  12:17

#PoliticsBlog Το Plan B του Νίκαρου, οι μετοχές του Πετρίδη και ο θυμωμένος πρίγκιπας 

«Η βουλή των λαϊκιστών Πορδίκη, Καμένης, Ελαμάκια και συνεργατιστή κλέφτη Κουλία- ΕΔΕΚ & ΔΗΚΟ βυθίζουν ...»
Αρμαγεδών  |  11:25

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Αγαπητέ κύριε / μα   Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!! Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, ...»
mr scott  |  17:39

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X