ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γεωργίου προς Δράκου: Η Υπουργός απαντά με «μπαγιάτικη δήλωση»

Κι όμως, η κυπριακή κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, λέει ψέματα ότι δήθεν για 9 χρόνια δεν παρακολούθησε πολιτικούς ή δημοσιογράφους, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Υπουργός απαντά με «μπαγιάτικη δήλωση...», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Γεώργιος Γεωργίου για την απάντηση της Στέφη Δράκου για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Υπουργός απαντά με “μπαγιάτικη δήλωση..."

Οι αναφορές και πληροφορίες για λειτουργία εταιρειών που παρέχουν και εξάγουν από την Κύπρο παράνομα λογισμικά καθώς και η διασύνδεση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις παρακολουθήσεις στον Ελλαδικό χώρο, κατακλύζουν τον διεθνή τύπο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρεμβαίνει και “αναμένει από τις εθνικές αρχές όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν διεξοδικά υποθέσεις παρακολουθήσεων για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών”.

Κι όμως, η κυπριακή κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος, λέει ψέματα ότι δήθεν για 9 χρόνια δεν παρακολούθησε πολιτικούς ή δημοσιογράφους, αποδύεται σε χαρακτηρισμούς (“λαϊκιστές” όσοι μιλούν), ή στην καλύτερη περίπτωση απαντά επιλεκτικά.

Στα επίμονα ερωτήματά μας που υποβλήθηκαν από τις 12 του Ιούλη, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανασύρει από το συρτάρι δήλωσή της από τις 14 του Ιούλη αναφορικά με το ζήτημα των Κεντρικών Φυλακών.

Η απάντηση είναι γενικόλογη και δεν αγγίζει ούτε την ουσία ούτε την αλήθεια.

Δεν θα υπεισέλθω προς, το παρόν, σε λεπτομέρειες καθώς το θέμα είναι αντικείμενο ποινικής διαδικασίας. Εξάλλου όλα αυτά θα απασχολήσουν και την αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

Επαναφέρω όμως τα ερωτήματα που υπέβαλα τότε στην Υπουργό:

Έχει στην κατοχή της η κυπριακή κυβέρνηση λογισμικά παρακολούθησης;

Από πού, πότε, πώς και για ποιον λόγο τα προμηθεύτηκε;

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια λογισμικά;

Ελπίζω αυτή την φορά, να τύχουν απάντησης.

Υπάρχουν και άλλα, όμως, στην ώρα τους...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση