ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ντροπή για όλους όσοι αντιστάθηκαν η ανέγερση Μουσείου Γρίβα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία «Μουσείου Γρίβα» στη Χλώρακα

ΚΥΠΕ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία «Μουσείου Γρίβα» στη Χλώρακα πραγματοποιήθηκε απόψε στον προαύλιο χώρο της ΠΕΟ Πάφου στην παρουσία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος δήλωσε πως το να φτιάχνουμε Μουσεία αποτελεί ντροπή για όλους όσοι αντιστάθηκαν.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως στην Πάφο η εκδήλωση καταδίκης και διαμαρτυρίας πραγματοποιείται για το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το ΕΛΑΜ και δυστυχώς το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ, αποδέσμευσαν κονδύλι για την δημιουργία Μουσείου για το Γρίβα που θα γίνει εδώ στην Χλώρακα.

Όταν ακόμα, είπε ο κ. Στεφάνου, «το μισοφέγγαρο της ντροπής φέγγει κάθε βράδυ στην πλαγιά του Πενταδαχτύλου, όταν ακόμα θάβουμε αδικοδολοφονημένους, άγρια δολοφονημένους από την ΕΟΚΑ Β στο Πραξικόπημα». Υπενθύμισε επίσης ότι το Σάββατο τάφηκαν οι αδερφοί Χριστοφή, «οι οποίοι άγρια και εν ψυχρώ δολοφονήθηκαν από την ΕΟΚΑ Β».

Πρόσθεσε πως «το να φτιάχνουμε Μουσεία για τον Γρίβα που ίδρυσε την ΕΟΚΑ Β, που επεξεργάστηκε σχέδια πραξικοπήματος και η ΕΟΚΑ Β μαζί με την χούντα και το πραξικόπημα τους άνοιξαν το δρόμο στην Τουρκία να εισβάλει, αποτελεί ντροπή για όλους όσοι αντιστάθηκαν στο πραξικόπημα, όλους όσοι αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία και τελικά όλους όσοι αντιστάθηκαν στην λαίλαπα του Αττίλα».

Μας λένε, συμπλήρωσε, «ότι τα λεφτά που έχουν αποδεσμευτεί δεν είναι για το Μουσείο». Μιλούμε, είπε, «για τα ίδια κονδύλια τα οποία η πλειοψηφία της Βουλής απέκοψε από τον προϋπολογισμό του 2022. Είναι τα ίδια κονδύλια που η πλειοψηφία της Βουλής δέσμευσε όταν προσπάθησε η κυβέρνηση με συμπληρωματικό προϋπολογισμό να ξεγελάσει την Βουλή για να υπερψηφίσει αυτά τα κονδύλια». «Πώς γίνεται τώρα να μας λένε κάποιοι ότι δεν είναι για το Μουσείο του Γρίβα που έχει αποδεσμευτεί το κονδύλι; Eίναι για το Μουσείο του Γρίβα», ανέφερε.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του πριν από ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, που ακολούθησε στο Αμφιθέατρο ΠΕΟ Πάφου, ανέφερε πως το ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια έχει εγκαινιάσει ένα θεσμό να τιμά όλους όσοι και όλες όσες κλείνουν πενήντα χρόνια κομματικής ζωής. Σήμερα, σημείωσε, «θα τιμήσουμε όλους τους Βετεράνους και τις Βετεράνισες που έχουν ολοκληρώσει πενήντα χρόνια κομματικής ζωής, να τους ευχαριστήσουμε και να αναγνωρίσουμε την δράση τους εντασσόμενοι στο κόμμα σε πολύ δύσκολες εποχές».

Μιλούμε, συνέχισε, «για μια περίοδο που βρίσκεται στο μεταίχμιο του 60 με 70. Ήταν εκεί που άρχισε, όπως είπε, να κορυφώνεται και η διεθνής συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου και εδώ στην Κύπρο να εντατικοποιείται η προσπάθεια δημιουργίας ανωμαλίας στην Κύπρο για να διχοτομηθεί η Κύπρος.

Πρόσθεσε πως «το να εντάσσεσαι τότε στο ΑΚΕΛ ήταν και πράξη θάρρους και πράξη αποφασιστικότητας για να βοηθήσουμε με την δράση μας να αντιμετωπίσουμε την διεθνή συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου να υπερασπιστούμε την Κύπρο μας, να υπερασπιστούμε την Δημοκρατία και την ίδια ώρα να υπερασπιστούμε τον λαό μας και να εργαστούμε για την πρόοδο την ευημερία και την προκοπή της κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση