ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Λαθρεμπόριο» Ακιντζί η βοήθεια από Αναστασιάδη

«Τα φάρμακα και τα άλλα υλικά που παρείχε σήμερα η ε/κ κοινότητα στους τ/κ μεταφέρθηκαν στα κατεχόμενα «με παράνομους τρόπους», είπε ο «Πρωθυπουργός»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο «Πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ με ανακοινωθέν που εξέδωσε τις βραδινές ώρες της Μεγάλης Πέμπτης κατηγόρησε την τ/κ ηγεσία για «λαθρεμπόριο» φαρμάκων, που αφορούν την καταπολέμηση του νέου ιού, από τις ελεύθερες περιοχές προς τα κατεχόμενα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατάρ επέλεξε να αντιδράσει μέσα από το εν λόγω ανακοινωθέν στη σημερινή παράδοση φαρμάκων από την ε/κ πλευρά στην τ/κ κοινότητα τα οποία προορίζονται για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιον, η τ/κ ηγεσία δεν έλαβε την απαραίτητη άδεια για την εισαγωγή της ε/κ βοήθειας στα Κατεχόμενα και για αυτό τον λόγο προκύπτουν «αδικήματα» όπως το λαθρεμπόριο και η παραβίαση των μέτρων προστασίας από τον νέο ιό.

Το «ιστορικό» ανακοινωθέν

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Κίμπρις Ποστασί, ο «Πρωθυπουργός» ισχυρίζεται ότι τα φάρμακα και τα άλλα υλικά που παρέδωσε σήμερα η ε/κ κοινότητα στους τ/κ, δια μέσου της «Δικοινοτικής Επιτροπής Υγείας», μεταφέρθηκαν στα Κατεχόμενα «με παράνομους τρόπους, με την συνεργασία της τ/κ Προεδρίας και του τ/κ Δήμου Λευκωσίας». Εξαιτίας αυτής της υποτιθεμένης παρανομίας, η «κυβέρνηση» προχωρά στην λήψη ορισμένων «αποφάσεων».

Σύμφωνα με την «Πρωθυπουργία», «τα εν λόγω φάρμακα θα εξεταστούν από το Υπουργείο Υγείας και την αρμόδια υπηρεσία της Φαρμακευτικής Διεύθυνσης και εάν κριθεί σκόπιμο και απαραίτητο, θα επιτραπεί η αποθήκευση και η χρήση τους».

Το ενδεχόμενο της καραντίνας

Η «Πρωθυπουργία» αναφέρει ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα όσοι μετέφεραν τα φάρμακα στα κατεχόμενα.

Τέλος, στο σχετικό, από πολλές απόψεις πρωτόγνωρο και ιστορικό ανακοινωθέν της «πρωθυπουργίας» επισημαίνεται ότι «η παράνομη εισαγωγή των εν λόγω φαρμάκων και υλικών στη χώρα μας θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές. Το κατά πόσον τα εν λόγω φάρμακα και το σχετικό υλικό μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση του ιού Covid-19 θα εξεταστεί από τους ειδικούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση