ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για τις σχέσεις Ε.Ε.-Ανδόρρας συζήτησε η Μ. Ραουνά με την ΥΠΕΞ της χώρας

Υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε.-Ανδόρρας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μαριλένα Ραουνά, συναντήθηκε την Παρασκευή με την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρας, Ίμμα Τορ Φάους, και συζήτησαν τις σχέσεις ΕΕ-Ανδόρρας, υπό το φως της πρόσφατης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ανδόρρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν τρόποι για ενίσχυση της θετικής αντίληψης των πολιτών της Ανδόρρας αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία και από την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Ανδόρρας.

Η κ. Ραουνά ενημέρωσε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας, η οποία επισκέφθηκε την Κύπρο, για τις προετοιμασίες, καθώς και για τον πολιτικό και οργανωτικό σχεδιασμό, ενόψει ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα ευχαρίστησε την Υπουργό Εξωτερικών της Ανδόρρας για τη διαχρονικά υποστηρικτική της στάση σε θέματα που άπτονται του Κυπριακού στο Συμβούλιο της Ευρώπης και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπλέον, η κ. Ραουνά την ενημέρωσε και για την κατακόρυφη αύξηση των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο δια θαλάσσης, και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση του ζητήματος σε συνεργασία με την ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση