ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιλμάζ: Οι Τ/κ μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους

«Η Τουρκία, "ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα", θα υποστηρίζει πάντα τα αποφασιστικά βήματα που κάνουν οι Τουρκοκύπριοι»

ΚΥΠΕ

Αν δεν είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση», οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Σε επίσκεψή του στη Μόρφου για μια ενημέρωση για την κατασκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση εσπεριδοειδών, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, είπε μεταξύ άλλων, ότι, οι εξελίξεις στην περιοχή αυτή την περίοδο κατέδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολιτικά, αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και την Παλαιστίνη είναι ένα μάθημα για όλους μας, ανέφερε, προσθέτοντας πως, αν δεν είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974, «οι Τούρκοι της Κύπρου μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας».

Σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα, η «τδβκ» θα συνεχίσει «ως μια ισχυρή χώρα που μιλά περισσότερο για την τεχνολογία, την προστιθέμενη αξία, την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες εφαρμογές και θα μεταφέρει την ανάπτυξή της σε πολύ πιο προηγμένες διαστάσεις».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία, «ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα», θα υποστηρίζει πάντα τα αποφασιστικά βήματα που κάνουν οι Τουρκοκύπριοι για ένα ευημερούν μέλλον.

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, είπε ότι η Μόρφου ήταν πάντα στο τραπέζι στις διαπραγματεύσεις για μια ομόσπονδη λύση και αυτό έδιωχνε τους κατοίκους της, μακριά από την περιοχή. Είπε ότι «η κυβέρνησή του» μαζί με την Τουρκία κάνουν σημαντικά έργα στη Μόρφου.

Δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις ψύξης θα ολοκληρωθούν το αργότερο, σε 40 εβδομάδες, ενώ ότι «ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νοσοκομείου Μόρφου» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Το απόγευμα ο Γιλμάζ θα επισκεφθεί το Βαρώσι μαζί με τον Ουστέλ και θα συναντηθεί με κόσμο στην Αμμόχωστο, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση