ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

H Πάφος αποτελεί τη λυδία λίθο για το πράσινο πολιτικό κίνημα, λέει ο Περδίκης

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως το ψηφοδέλτιο τους είναι εξαιρετικό

ΚΥΠΕ

H Πάφος αποτελεί τη λυδία λίθο για το πράσινο πολιτικό κίνημα της Κύπρου, γιατί από την επαρχία Πάφου και για την σωτηρία του Ακάμα γεννήθηκε το Κίνημα των Οικολόγων, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο στο πλαίσιο εκδήλωσης του Κινήματος Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου κατά την οποία παρουσιάστηκαν και οι έξι υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών στις Ευρωεκλογές, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως είναι ιστορικές η καταβολή και οι ρίζες του κινήματος στην Πάφο.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε πως το ψηφοδέλτιο τους είναι εξαιρετικό, σημειώνοντας πως καταφέραν να έχουν μαζί τους το καλύτερο κομμάτι του σοσιαλιστικού χώρου με ανθρώπους που συσπειρώνονται γύρω από τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη και την Κίνηση Αιχμή χαρακτηρίζοντας άριστη τη συνεργασία. Αναφέρθηκε επίσης στην συνεργασία τους με την Κίνηση Κυπρίων και τον Οζ Καραχάν.

Κτίστηκε λοιπόν, συνέχισε, μια εξαιρετική ατμόσφαιρα συνεργασίας με μια ομάδα Τουρκοκυπρίων η οποία και μετά τις εκλογές θα συνεχιστεί και θα έχει πραγματικά πολλά να προσφέρει στην υπόθεση της Κύπρου. Είναι ίσως, είπε,για πρώτη φορά που Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι πιστεύουν στην απελευθέρωση της Κύπρου βρίσκονται μαζί και στήνουν μαζί το όραμα και την ελπίδα τους για την Κύπρο μας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Περδίκης είπε πως είναι το «μοναδικό πολιτικό κόμμα που πήρε σαφέσταση θέση υπέρ του Γενικού Ελεγκτή και ενάντια στην επίθεση που δέχεται, επίθεση ενάντια στην διαφάνεια, στην λογοδοσία και επίθεση ενάντια στην Δημοκρατία», όπως ανέφερε. Ευχήθηκε επίσης όπως αυτή η θεσμική κρίση σταματήσει το συντομότερο δυνατό.

Σε σχέση με τον Ακάμα, ο κ. Περδίκης ανέφερε πως πρέπει να υπάρξει τιμωρία και ανάδειξη των ευθυνών, λέγοντας πως " είμαστε στο τρίτο πόρισμα που δεν δημοσιοποιείται για ακόμη μια φορά, δεν δίνεται στον Γενικό Ελεγκτή για να κάνει την δουλειά του, και εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να αλλάξει εντελώς η φιλοσοφία του οδικού δικτύου στον Ακάμα".

Είπε ακόμη πως πρέπει να ενισχυθούν οι προσβάσεις από τα χωριά, πρέπει να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδος ώστε να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία οι επισκέπτες και να μένουν ο περισσότερο στα χωριά ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της υπαίθρου.

Αυτή είναι η βασική μας φιλοσοφία που έγινε μεν αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνάντησή μας στις αρχές του Ιανουαρίου, όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι δεν την υλοποιούν, συμπλήρωσε. Δεσμεύτηκε ότι θα παλέψουν δυναμικά όπως θα παλέψουν και ενάντια στην συνέχιση της λατόμευσης στην Ανδρολύκου. Θα μεταβιβάσουμε στον Πρόεδρο, ανέφερε, πόσο εγκληματικό είναι για το περιβάλλον να συνεχιστεί η λατόμευση στην Ανδρολύκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση