ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η αντίδραση ΑΚΕΛ για την πρόταση της αποκεντρωμένης

Οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κατά την επίσκεψη του στις ορεινές περιοχές ερωτήθηκε πως σχολιάζει το έγγραφο για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία που δημοσίευσε η «Καθημερινή». 

Ο κ. Στεφάνου απάντησε «στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου είχαμε ζητήσει να μας ενημερώσει ο Πρόεδρος ποιο είναι το περιεχόμενο της τοποθέτησης που κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Απλώς είπε ότι είχε ετοιμαστεί ένα έγγραφο εργασίας το οποίο μας είχε δώσει όντως».

Συνεχίζοντας είπε, «επειδή μας είπε ότι είναι εμπιστευτικό εμείς ούτε καν είπαμε ότι το έχουμε αυτό το έγγραφο και δεν το δώσαμε σε κανένα. Δεν ξέρουμε ποιος το έχει δώσει στη δημοσιότητα αλλά πρέπει να πω το εξής: εμείς αποστείλαμε επιστολή πριν από ένα περίπου μήνα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας να γίνει ειδική συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου για να συζητήσουμε αυτό το έγγραφο γιατί θεωρούμε ότι τέτοιου είδους έγγραφα είναι ωφέλιμο να τα συζητούμε μεταξύ μας στο Εθνικό Συμβούλιο κι όχι να γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου ενδεχομένως και αντιπαραθέσεων και αντεγκλήσεων. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι αυτό που περιλαμβάνεται ως αρχική ιδέα, να γίνεται ανάθεση εφαρμογής αρμοδιοτήτων από την κεντρική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ομοσπονδίας στις περιφέρειες, είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στις υφιστάμενες συγκλίσεις και δεν είναι κάτι καινούριο»

Τελειώνοντας ανέφερε, «αυτό θα ήθελα να σχολιάσω προς το παρόν τίποτε περισσότερο, γιατί εμείς είμαστε έτοιμοι να πούμε τις απόψεις μας στα πλαίσια του Εθνικού Συμβουλίου και δεν θα ήθελα να παραβιάσω εγώ αυτό που εμείς πιστεύουμε, ότι αυτά πρέπει να συζητούνται στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου και να μην γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση