
Του Χρίστου Μπουρή
Για «απόλυτη έλλειψη σεβασμού» κατηγόρησε την Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών (φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ) ο Δημοκρατικός Συναγερμός σχετικά με την τοποθέτηση αφισών στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συζήτησης του προϋπολογισμού, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η φοιτητική χορηγία, η Προοδευτική προχωρά σε συγκεκριμένες ενέργειες και εκστρατείες θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα προς την Κυβέρνηση για μια αξιοπρεπή χορηγία.
Μέσα στις δράσεις της φοιτητικής παράταξης είναι και η ανάρτηση αφισών, κάτι που έφερε την αντίδραση του ΔΗΣΥ, με το κόμμα να βγάζει επίσημη ανακοίνωση λέγοντας πως «για ακόμη μια φορά, η Λευκωσία βρέθηκε το πρωί καλυμμένη από παράνομες αφίσες, τοποθετημένες πρόχειρα σε κάθε γωνιά, κολώνα και κεντρική αρτηρία της πόλης».
Ο ΔΗΣΥ προσθέτει πως αυτή η πρακτική «δεν αποτελεί ούτε υπεύθυνη επικοινωνία ούτε πολιτική διεκδίκηση. Αντίθετα, αποδεικνύει απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς τους δημότες και τους επισκέπτες, υποβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης και επιβαρύνοντας το περιβάλλον».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση λέει πως «η συγκεκριμένη οργάνωση εξακολουθεί να επαναλαμβάνει μια τακτική που μόνο όχληση και ρύπανση προκαλεί».
Ο ΔΗΣΥ έκανε λόγο για πρακτικές που «καταστρατηγούν τη δημόσια τάξη και αισθητική» και κάλεσε τις «δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνση των αφισών και τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα» για τερματισμό αυτών των πρακτικών.
Η αντίδραση της Προοδευτικής – «Θα πρέπει να μας υποστεί»
Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ έφερε την αντίδραση της Προοδευτικής όπου με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παράταξη τόνισε ό,τι μέχρι να κερδίσουν όσα δικαιούνται ως φοιτητές «ο Συναγερμός θα πρέπει να τους υποστεί».
«Εάν ενοχλείται τόσο πολύ ο ΔΗΣΥ, πρώτον θα μπορούσε να μην αποκόψει 24 εκατομμύρια από το κονδύλι της φοιτητικής χορηγίας όσο ήταν Κυβέρνηση, δεύτερο να μην καταψηφίζει κάθε χρόνο τις τροπολογίες για τη διανομή του αδιανέμητου ποσού της φοιτητικής χορηγίας και τρίτο θα μπορούσε να κάνει κάτι και να μην υπόσχεται μόνο», αναφέρεται στο βίντεο της Προοδευτικής.



























