ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η μη λύση δεν είναι λύση» αναφέρει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα

Σημειώνει ότι η προσπάθεια να κατηγορηθεί η κ. Ολγκίν για «προκλητικές δραστηριότητες» και «υπερβάσεις» είναι επιζήμια για τον «κυπριακό τουρκικό λαό» και είναι απολύτως απαράδεκτη.

ΚΥΠΕ

«Η μη λύση δεν είναι λύση» αναφέρει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) σε γραπτή ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι οι υπεύθυνοι αυτής της στάσης επιχειρούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους, κατηγορώντας τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, ανέλαβε καθήκοντα τον Ιανουάριο με στόχο την εύρεση κοινής βάσης μεταξύ των πλευρών. Η κ. Ολγκίν επισκέφθηκε την Κύπρο τρεις φορές και συναντήθηκε με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και κόμματα. Στις 13 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε και το ΡΤΚ, για να καταγράψει τις απόψεις και να κατανοήσει πώς μπορεί ο ΟΗΕ να συμβάλει στην υπέρβαση των υφιστάμενων αδιεξόδων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ρόλος του ΟΗΕ είναι να ενθαρρύνει τους ηγέτες, να καταγράφει την κατάσταση και να διευκολύνει την πρόοδο της διαδικασίας. Η προσπάθεια να κατηγορηθεί η κ. Ολγκίν για «προκλητικές δραστηριότητες» και «υπερβάσεις» είναι επιζήμια για τον «κυπριακό τουρκικό λαό» και είναι απολύτως απαράδεκτη.

Το ΡΤΚ αναφέρει ότι η μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική λύση. Τέλος, το ΡΤΚ δηλώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα για λύση, αποφεύγοντας λάθος διπλωματικές κινήσεις και διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στο στάτους κβο σε περίπτωση αποτυχίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση