ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:34
 

Ι.Νικολάου: Η κυβέρνηση δεν συνομιλεί ούτε διαπραγματεύεται υπό το κράτος απειλών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέστη σήμερα σε επιμνημόσυνο λόγο του ήρωα του 1974, Αρέστη Παναγιώτου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την θέση ότι η παρούσα κυβέρνηση ούτε συνομιλεί ούτε και διαπραγματεύεται υπό το κράτος, εκβιασμών ή απειλών εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του ήρωα του 1974, Αρέστη Παναγιώτου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη ο κ. Νικολάου ανέφερε πως υπό το βάρος που δημιουργεί η επαίσχυντη παρουσία χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων, στα καθαγιασμένα χώματα της πατρίδας μας, αναλογιζόμαστε σήμερα με περίσκεψη, τις ιστορικές μας ευθύνες.

Ευθύνες συνέχισε ο Υπουργός για τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διάψευση των προσδοκιών του πολύπαθου λαού μας. Ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που μεγαλώνει μετέωρη, σε μία πατρίδα ημικατεχόμενη, με σημεία διέλευσης και οδοφράγματα.

Σε μια πατρίδα ακρωτηριασμένη, που δεν τους επιτρέπει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων τους, όπως είπε.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως για τη επαναφορά και διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Πρόσθεσε ακόμη πως με σκοπό, τη χρονικά ταχύτερη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αναλώνονται όλες οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διαπραγματεύσεις στις οποίες σημείωσε , παρά τις εξ’ αντιθέτου επιμονές, δεν θα επανέλθουμε χάριν απλώς της πειθήνιας συμμετοχής.

Η κατάλληλη προετοιμασία, η διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν από το σημείο που διακόπηκαν και εντός του πλαισίου που καθορίζει ο Γενικός Γραμματέας, αποτελούν παραμέτρους οι οποίες, εάν ικανοποιηθούν, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες ευόδωσης σημείωσε ο κ. Νικολάου.

Καθόσον αφορά την αναγκαία διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, η εμπρηστική ρητορική εκ Τουρκίας, είναι κάτι που μπορούμε (έστω ελέω προεκλογικής περιόδου), να παραγνωρίσουμε,. Αυτό που δεν μπορούμε, ούτε να παραβλέψουμε και ούτε να ανεχθούμε, είναι η επανάληψη οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως καμία αμφισβήτηση επί των αναπαλλοτρίωτων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δεν θα μείνει διπλωματικά αναπάντητη.

Επιδίωξη του Προέδρου και ελπίδα όλων μας, είπε ο κ. Νικολάου “ είναι το νέο εγχείρημα, να μετουσιωθεί αυτή τη φορά, σε μια ισορροπημένη και άμεσα λειτουργική συμφωνία” σημειώνοντας πως απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να καταστεί πλειοψηφικά αποδεκτή, είναι η άρση των αναχρονιστικών επιδιώξεων της Αγκύρας. Των επιδιώξεων να καταστεί το νησί, κηδευόμενο κράτος, ανάδοχο ξένων εγγυητών στο οποίο θα επικρέμαται ο κίνδυνος της έξωθεν επέμβασης.

Συμφιλιωμένοι λοιπόν με το παρελθόν μας και μονιασμένοι για το μέλλον μας, προσευχόμαστε σήμερα στον Ύψιστο, να φωτίζει το δρόμο μας, η συναίσθηση του χρέους και της αποστολής συμπλήρωσε.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ακόμη πως οι περισσότεροι από 90 νεκροί και αγνοούμενοι του 361, οι απαράμιλλοι αγώνες και θυσίες των παλικαριών μας, παραμένουν ακόμα εκκωφαντικά αδικαίωτοι. Για σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, εκατοντάδες οικογένειες συμπατριωτών μας, εξακολουθούν να κουβαλούν το ανείπωτο βάρος του σταυρού της άγνοιας.

Αναφερόμενος στον ήρωα ο Υπουργός είπε πως οδηγημένοι από το εθνικό και θρησκευτικό μας χρέος, καταθέτουμε σήμερα τιμητικά το σεβασμό μας, στον ηρωικό λοχία του 361 Τάγματος Πεζικού, Αρέστη Παναγιώτου. Ως κυπριακός ελληνισμός, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας, στον ήρωα της Αμαργέτης, που θυσιάστηκε, σε εκείνες τις άνισες και προδομένες μάχες, ενάντια στον Τούρκο εισβολέα, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Δρόμος μετ’ εμποδίων για τον τουρισμό

«Τα παιδία παίζει, οι ηλίθιοι πληρώνουν φόρους και οι ατσίδες πωλούν και αγοράζουν τα πάντα και τους ...»
Ai Em  |  09:37

Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία

«Ρε μ......κα Τραμπ, σε λίγο θα σου ζητήσει να κάνεις επίκυψη και επειδή αντιλήφθηκε ότι είσαι επιρρεπής..... ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Εισήλθε σε οικία 34χρονης, της επιτέθηκε άσμενα και την έκλεψε

«Nα σταλεί στην χώρα προέλευσης. Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Και ας μην πουν κάποιοι ...»
ΑΚΑ  |  09:18

Στις 14 Οκτωβρίου η εκδίκαση των εφέσεων για τις αποκοπές δημοσίων

«Eίναι γνωστό ότι τα οικονομικά προβλήματα της Κύπρου δημιουργήθηκαν από τις απαιτήσεις της ΠΑΣΥΔΥ και ...»
ΑΚΑ  |  09:16

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X