ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Aνέλαβαν καθήκοντα Γιολίτη - Πετρίδης - «Θα κριθείτε από το έργο σας»

Aλλαγή σκυτάλης σε Υπουργείο Δικαιοσύνης και Υπουργείο Άμυνας

Newsroom K

Πραγματοποιήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι τελετές διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών Δικαιοσύνης και Άμυνας έπειτα από τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Τη σκυτάλη του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραλαμβάνει από τον Γιώργο Σαββίδη η Έμιλυ Γιολίτη ενώ Υπουργός Άμυνας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαραλάμπος Πετρίδης. 

Πρώτος δίδει τη διαβεβαίωση ο νέος υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης. Ακολούθησε η νέα υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Έμιλυ Γιολίτη.

Παίρνει το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  «Κομβικής σημασίας διορισμοί σε δυο σημαντικά υπουργεία. Η κ. Γιολίτη διακεκριμένη νομικός διαδέχεται δύο καταξιωμένους Υπουργούς, τον κ. Ιωνά Νικολάου και τον Γ. Σαββίδη. Συγκεκριμένα ο κ. Νικολάου άφησε τη σφραγίδα του στον εκσυγχρονισμό του μοντέλου απονομής δικαιοσύνης. Έργο που συνέχισε με την ίδια αποτελεσματικότητα ο κ. Σαββίδης». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση στο τομέα της δικαιοσύνης όπως η δημιουργία νέων δικαστηρίων την επίλυση στεγαστικών προβλημάτων των δικαστηρίων αλλά και τις νομοθετικές αλλαγές.

Ο Διορισμός της κ. Γιολίτης όπως ανάφερε ο κ. Αναστασιαδης εδράζεται στη νομική της κατάρτιση και την επαγγελματική της πορεία. Τα ίδια κριτήρια ληφθηκαν υπόψη και στην περίπτωση του νέου υπουργού Άμυνας ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος έκανε αναφορά στον Σάββα Αγγελίδη και Χριστόφορο Φωκαϊδη. Ο κ. Αναστασιαδης απαρίθμησε τα έργα που έγιναν στον τομέα της άμυνας όπως ο εκσυγχρονισμός της Εθνικής Φρουράς, τα έργα στις υποδομές της ΕΦ, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Ο Νίκος Αναστασιάδης κάνει λόγο για μία καθοριστική περίοδο για την πατρίδα μας και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς.

«Από την προσφορά και το έργο σας θα κριθείτε και όχι από οποιονδήποτε άλλον παράγοντα » ανέφερε ο Πρόεδρος απευθυνόμενους στους νέους Υπουργούς.

Από την πλευρά της η Έμιλυ Γιολίτη ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. «Μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή που μας επιλέξατε. Με βαθιά αίσθηση ευθύνης η ανάληψη των καθηκόντων. Θα αναζητήσω τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αυστηρή αλλά συνάμα και αναλογική».

Λίγο πριν την τελετή διαβεβαίωσης, Έμιλυ Γιολίτη και Χαράλαμπος Πετρίδης ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X