ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Μια είναι η γλώσσα της Κυβέρνησης, είτε αυτή εκφράζεται δια του Προέδρου είτε δια των Υπουργών», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αντί να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο εθνικά πρέπον, ασχολούμαστε εάν τάχα υπάρχει διγλωσσία μεταξύ του Προέδρου και των Υπουργών του, δήλωσ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις, μετά τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της Πετρολίνα, στο Βασιλικό και ερωτηθείς εάν είχε ή θα έχει ενημέρωση για τη συνάντηση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελας Μέρκελ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος απάντησε ότι «ήταν η συνεννόηση μας (με την κα Μέρκελ) κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε προχθές, ότι θα μετέφερε, και φαίνεται πως μετέφερε, τα μηνύματα. Αναμένω την ενημέρωση τις επόμενες των ημερών, μόλις επιστρέψει».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης περί διγλωσσίας μεταξύ του Προεδρικού και του Υπουργού Εξωτερικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «μια είναι η γλώσσα της Κυβέρνησης, είτε αυτή εκφράζεται δια του Προέδρου είτε δια των Υπουργών και στη συγκεκριμένη περίπτωση, από τον Υπουργό Εξωτερικών».

Πρόσθεσε ότι «ρωτήθηκα κατά πόσο αναμένω από την ΕΕ σκληρότερα μέτρα και η απάντηση μου ήταν πως «λαμβάνοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες, όχι επί του παρόντος. Δηλαδή έχουμε το θέμα της Λιβύης, της Συρίας, έχουμε σωρεία (ζητημάτων), συνεπώς αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε ένα στάδιο προσπαθειών αποκλιμάκωσης μιας έντασης».

Η ερώτηση πρόσθεσε ήταν «εάν και κατά πόσο» και διερωτήθηκε «πού βρίσκεται η διάσταση απόψεων. Η Κυβέρνηση, ενεργούσα με κοινή πολιτική πέτυχε τις κυρώσεις εις βάρος προσώπων, με στοχευμένα, συγκεκριμένα μέτρα».

Αυτό, όμως που τον ξενίζει, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι η προσπάθεια να λησμονούμε τη δράση και τις ενέργειες της Τουρκίας, που αποτελούν την αφορμή και την αιτία είτε για την κρίση στην ευρύτερη περιοχή, πολύ όμως περισσότερο για το κυπριακό πρόβλημα, που η πρόκληση είναι καθημερινή. Βρίσκονται ήδη στο θαλασσοτεμάχιο 8 και με προκλητικό τρόπο περιφρόνησης του διεθνούς δικαίου, προχωρούν σε γεωτρήσεις και αντί να καταδικάζουμε ή να επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο εθνικά πρέπον, ασχολούμαστε εάν τάχα υπάρχει διγλωσσία μεταξύ του Προέδρου και των Υπουργών του».

Εν πάση περιπτώσει, σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «κάποιοι μπορεί να θέλουν να αποπροσανατολίσουν», πρόσθεσε ότι δεν θέλει να πει κάτι περισσότερο και ανέφερε πως «θα πρέπει να προβληματίσει επιτέλους ότι είναι μόνο μέσα από την ενότητα (που θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση) και όχι την κριτική που ασκείται εις βάρος της Κυβέρνησης αντί σε εκείνους που φέρουν ακεραία την ευθύνη για ό,τι καταγράφεται όχι μόνο τοπικά, αλλά σημειώνεται και διεθνώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι η δι- ή τρι, ή η πολυγλωσσία σας, κύριοι κυβερνώντες…

Ai Em

Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι η δι- ή τρι, ή η πολυγλωσσία σας, κύριοι κυβερνώντες…

Ai Em

Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας του και όχι του τόπου του?

Ο προηγούμενος έφυγε κακήν κακώς, ώρα και αυτού!!!!!

ΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση