ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η UNFICYP σε συζητήσεις με ΚΔ για ανθρωπιστικές προκλήσεις στη νεκρή ζώνη

«Αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες για παράτυπες διελεύσεις, η Αποστολή τόνισε τη σημασία να επιτρέπεται στους αιτούντες άσυλο ανεμπόδιστη πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου».

ΚΥΠΕ

«Η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, UNFICYP, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει τη δέσμευσή της για διατήρηση της ασφάλειας και της ηρεμίας εντός της νεκρής ζώνης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών προκλήσεων στην νεκρή ζώνη.

«Σε συνεργασία με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Αποστολή παρέχει ουσιαστική ανθρωπιστική βοήθεια, όπως τροφή, νερό, στέγη και ιατρική βοήθεια, σε ευάλωτους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ.

«Αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες για παράτυπες διελεύσεις, η Αποστολή τόνισε τη σημασία να επιτρέπεται στους αιτούντες άσυλο ανεμπόδιστη πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου, όπως ορίζεται από την εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία για τους πρόσφυγες», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός, σημείωσε, «βρίσκεται σε συζητήσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ανθρωπιστικών προκλήσεων στην ουδέτερη ζώνη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση