ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Καδής: Να καταρτιστούν σχέδια δράσης για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος που διοργάνωσε σήμερα η Πορτογαλική Προεδρία

ΚΥΠΕ

Την ανάγκη κατάρτισης σχεδίων δράσης για προσαρμογή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις της διαχείρισης του νερού, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής σε παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος που διοργάνωσε σήμερα η Πορτογαλική Προεδρία.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος συζήτησαν τις προκλήσεις διαχείρισης των υδάτινων πόρων, στο πλαίσιο της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Κατά τη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση, οι Υπουργοί Περιβάλλοντος ενημερώθηκαν για τις σημαντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ευρώπη καθώς και για τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών αναφορικά με τους κινδύνους ξηρασίας και λειψυδρίας που προκύπτουν.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Καδής παρουσίασε στους ομολόγους του τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε σχέση με τη λειψυδρία και αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των υδάτινων πόρων που εφαρμόζει η χώρα μας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του ανακυκλωμένου νερού καθώς και στην αφαλάτωση με φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα με τις τρίτες χώρες.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα αυτό, ο κ. Καδής, αναφέρθηκε στην περιφερειακή πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπριος Υπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Κύπρου να έχει ενεργό ρόλο στην προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση