ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κ. Χριστοφίδης: Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς που έκαναν το Κυπριακό καριέρα

Θέλουμε να πάρουμε ξανά την πατρίδα μας στα χέρια μας και να τη ξαναφτιάξουμε σωστά, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης

ΚΥΠΕ

Θέλουμε να πάρουμε ξανά την πατρίδα μας στα χέρια μας και να τη ξαναφτιάξουμε σωστά, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που έκαναν το Κυπριακό καριέρα, από όλους αυτούς που πλούτισαν με το Κυπριακό».

Σε ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση, στη Λεμεσό, ο κ. Χριστοφίδης είπε πως στην πατρίδα μας «δεν έχουμε μόνο το τείχος της κατοχής, υπάρχει και ένα άλλο τείχος που κτίζεται από όλο το φθαρμένο πολιτικό σύστημα από το 60’ μέχρι σήμερα», σημειώνοντας ότι, μεταξύ άλλων, είναι και το τείχος που «χωρίζει αυτούς που βλέπουν τη θητεία σε δημόσιο αξίωμα ως ευκαιρία αθέμιτου πλουτισμού και σε αυτούς που την βλέπουν ως ευκαιρία προσφοράς».

«Μαζί με το τείχος της κατοχής θέλουμε να γκρεμίσουμε και αυτό το τείχος, που εδώ και δεκαετίες διαχωρίζει την κυπριακή κοινωνία», ανέφερε και πρόσθεσε πως «το κράτος μας είναι θεμελιωμένο στην αναξιοκρατία και στην πελατειακή νοοτροπία, ενώ οι στυλοβάτες αυτής της κουλτούρας είναι κατά κύριο λόγο τα κόμματα».

Απαντώντας σε όσους των ρωτούν, όπως είπε, αν έχει την εμπειρία να κυβερνήσει τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δήλωσε πως «την εμπειρία των πολιτικών μας, που οδήγησε στη διαίρεση της πατρίδας μας, που επέφερε τρεις οικονομικές καταστροφές και μετέτρεψε τη χώρα σε παγκόσμια πλυντήριο διαφθοράς, πράγματι δεν την έχω».

«Έχω όμως το καθαρό βλέμμα του ανθρώπου που δεν αναμείχθηκε στην πολιτική της συναλλαγής» είπε, υποδεικνύοντας ότι η υποψηφιότητα και ο πολιτικός του λόγος είναι εκτός του πολιτικού και κομματικού κατεστημένου. Λέγοντας ότι δεν είναι πολιτικός, δεν συναλλάχθηκε με κανέναν, δεν αποβλέπει σε προσωπικά οφέλη και δεν έχει πολιτικούς προστάτες ή «ανεξόφλητα γραμμάτια πολιτικής συναλλαγής», υπογράμμισε πως «η ιδεολογία μου είναι η προσφορά στην πατρίδα μου».

«Θέλουμε για τον τόπο μας μια δεύτερη ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κράτος, με βιώσιμα λυμένο το Κυπριακό, με μια αειφόρο οικονομία, διαφορετική από τη σημερινή και μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, βασισμένοι στην δημιουργικότητα και την αξιοκρατία», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα, σημείωσε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς λύση του Κυπριακού «δεν θα μπορέσουμε να πάμε πολύ μακριά» και ότι «χρειάζεται σκληρή και συνεχής δουλειά, χωρίς συνθήματα», ενώ διαμήνυσε πως «πρέπει να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που έκαναν το Κυπριακό καριέρα, από όλους αυτούς που πλούτισαν με το Κυπριακό». Εξέφρασε ακόμη την εκτίμηση ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις θα μας ανοίξουν σύντομα κάποια παράθυρα ευκαιρίας στο Κυπριακό, αλλά την ίδια ώρα, εγκυμονούν και τεράστιοι, όπως είπε, κίνδυνοι.

«Αυτός είναι ένας σημαντικότατος λόγος γιατί θα πρέπει να ηγηθούν της χώρας άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να αποκωδικοποιούν σωστά τις διεθνείς εξελίξεις και όχι αυτοί που εδώ και χρόνια διαψεύδονται καθημερινά από τις εξελίξεις», συμπλήρωσε.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των θέσεων του, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ανέφερε πως αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο σε όλη του τη λεπτομέρεια στο διαδίκτυο και θα παρουσιαστεί τμηματικά τις επόμενες εβδομάδες. Λέγοντας ότι «είναι ένα σχέδιο οραματικό, εφικτό, κοστολογημένο», σημείωσε πως το πρόγραμμα αυτό «είναι ένα σύνολο από ριζικές τομές που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις της πατρίδας μας και θα την οδηγήσουν σε μια αλλιώτικη, σε μια πραγματική ανάπτυξη σε βάθος χρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ