ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάλεσμα Μ. Κλεάνθους για διάλογο: «Αν δεν αλλάξει η ΔΗΠΑ εγώ μένω εκτός»

Προανήγγειλε εξελίξεις - Ξεκινά εντατικό διάλογο με την κοινωνία, ανέφερε

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης του από την ΔΗΠΑ, ο μέχρι πρότινος υποψήφιος ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Μαρίνος Κλεάνθους, ενώ παράλληλα έκανε κάλεσμα στη κοινωνία για διάλογο.

Με μακροσκελή ανακοίνωση του, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Κλεάνθους, μετα και τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αναφέρει πως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης.

Όπως επισημαίνει, η ΔΗΠΑ χρειάζεται ριζικές τομές, πρέπει να ξανασυστηθεί στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό στίγμα, να διεκδικήσει δυναμικά όσα λέει, να ακούσει την βάση της και να σταθεί στα πόδια της με το θράσος.

Αυτή η ΔΗΠΑ, ναι με ενδιαφέρει, τονίζει, προσθέτοντας ότι γιατί αν δεν αλλάξει εγώ μένω εκτός. Παράλληλα ο κ. Κλεάνθους, αναφέρει ότι «το αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονιστούμε με πολίτες οι οποίοι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες έχουν άποψη και συμφωνούν στην ανάγκη για αλλαγές! Να μιλήσουμε ελεύθερα, ανοικτά για εμας. Να αμφισβητήσουμε δεδομένα και να δούμε τις αλήθειες κατάματα! Να αναλύσουμε τι μας αξίζει και πώς μπορούμε να το διεκδικήσουμε! Το κάλεσμά μου αφορά όλους όσοι έχουν διάθεση και χρόνο να συμβάλλουν δημιουργικά στις εξελίξεις».

Αυτούσια η ανάρτηση του

«Οι περίεργοι καιροί που ζούμε, στέλνουν πολλά μηνύματα σε όλους (και όχι μόνο σε πολιτικούς και κόμματα !) Στέλνουν μήνυμα για την παιδεία και τα πρότυπα που έχουμε, για την κυβέρνηση και τους θεσμούς που μας κυβερνούν , για το πόσο θυμωμένοι είναι οι πολίτες και για το πόσο αναποτελεσματικό είναι το κράτος που ζούμε.

Είναι όμως και κραυγή απόγνωσης για τις κακές πρακτικές των τραπεζών, την διαφθορά , την αναξιοκρατία, την πίεση της μεσαίας τάξης και την ακρίβεια!

Είμαι, όμως, από αυτούς που πιστεύουν στην ευθύνη του καθενός. Και πως αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, ο κάθε ένας από μας πρέπει να πράξει ανάλογα ! Ήδη η κοινωνία προσπέρασε τους πολιτικούς και τα κόμματα. Και έδωσε ένα ηχηρό χαστούκι σε όλους.

Και όσο πιο ψύχραιμα αντικρίσουμε τον κατάσταση, τόσο πιο έντονη θα πρέπει να είναι η ανάγκη για ρήξεις και αλλαγές.
Με τις σκέψεις αυτές, θεωρώ πως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης!
Η ΔΗΠΑ χρειάζεται ριζικές τομές, σύγχρονο λόγο και αποτελεσματική πολιτική προσέγγιση. Να ξανασυστηθεί στην κοινωνία με καθαρό πολιτικό στίγμα. Να διεκδικήσει δυναμικά όσα λέει, να ακούσει την βάση της και να σταθεί στα πόδια της με το θράσος (ναι το θράσος!) της αισιοδοξίας που χρειάζεται η κοινωνία. Αυτή η ΔΗΠΑ, ναι με ενδιαφέρει! Γιατί αν δεν αλλάξει εγώ μένω εκτός!
Παράλληλα με τις διαδικασίες των κομμάτων, που αποδείχτηκαν δυσλειτουργικές και άκαμπτες, υπάρχει ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας που είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε καινούργια βήματα. Που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις και είναι έτοιμο να ακολουθήσει ένα νεύμα που θα το εμπνεύσει.
Σε όλους αυτούς απαντώ πως είμαι παρών!

Γι αυτό και ξεκινώ ένα εντατικό, οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα συντονιστούμε με πολίτες οι οποίοι πάνω από κόμματα και ιδεολογίες έχουν άποψη και συμφωνούν στην ανάγκη για αλλαγές! Να μιλήσουμε ελεύθερα, ανοικτά για εμας. Να αμφισβητήσουμε δεδομένα και να δούμε τις αλήθειες κατάματα! Να αναλύσουμε τι μας αξίζει και πώς μπορούμε να το διεκδικήσουμε!
Το κάλεσμά μου αφορά όλους όσοι έχουν διάθεση και χρόνο να συμβάλλουν δημιουργικά στις εξελίξεις. Όμως , ιδιαίτερα αφορά τους ανθρώπους της δικής μου γενιάς -αλλά και τους νεότερους-που βαρέθηκαν να ζουν σε ένα δυσλειτουργικό κράτος και θέτουν πάνω από όλα το καλό της Κύπρου μας!

Περισσότερα στους λογαριασμούς μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσεχώς.»

Τα αποτελέσματα των εκλογών συζήτησε η ΔΗΠΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου συζήτησαν τα συλλογικά όργανα της Δημοκρατικής Παράταξης, τόσο σε σχέση με τα απορρέοντα μηνύματα, όσο και γενικότερα τη λειτουργία της Παράταξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της ΔΗΠΑ, διεξήχθη ένας ειλικρινής, παραγωγικός και ουσιαστικός διάλογος για όσα αφορούν την Παράταξη αλλά και τους ευρύτερους πολιτικούς λόγους του εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως αναφέρεται, παρατηρήθηκαν, ομολογουμένως, λειτουργικές και δομικές αδυναμίες, οι οποίες εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν, ενώ υπήρξε πλειάδα εισηγήσεων για βελτίωση των λειτουργιών της Παράταξης και αλλαγή νοοτροπίας, έτσι που να υπάρξει πιο αποτελεσματική επαφή με τη βάση της Παράταξης αλλά και με την ίδια την κοινωνία των πολιτών, αφού τα μηνύματα που εξέπεμψαν οι πολίτες αφορούν την άμεση ανάγκη επίλυσης προβλημάτων και όχι διαιώνιση τους.

Παράλληλα, προστίθεται, το Πολιτικό Γραφείο επιβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Παράταξη έχει και προοπτική και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου, μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πίστη στις αρχές και τις δυνατότητες της. Όπως αναφέρεται, στην αμέσως επόμενη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ακολουθήσει κωδικοποίηση όλων των συμπερασμάτων της συνεδρίας και συζήτηση των επόμενων κινήσεων της Παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση