ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κάλεσμα Υπ. Υγείας σε νέους αιμοδότες για ενίσχυση της αιμοδοσίας

Eστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες, «οι οποίοι μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δήλωσαν παρόντες και έδωσαν το πολύτιμο δώρο ζωής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κάλεσμα σε νέους αιμοδότες για να ενισχυθεί η αιμοδοσία, έκανε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδότη.

Σε μήνυμά του στο Twitter, o κ. Ιωάννου παράλληλα έστειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αιμοδότες, «οι οποίοι μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας δήλωσαν παρόντες και έδωσαν το πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.»

Ανέφερε, στη συνέχεια του τουϊτ (thread) ότι η «σημερινή μέρα μάς δίνει την ευκαιρία για κάλεσμα σε νέους αιμοδότες ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την κοινωνική προσφορά της αιμοδοσίας, η οποία μας τιμά σαν λαό και για την οποία είμαστε περήφανοι».

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Αίματος του Υπουργείου Υγείας για το 2019, οι χιλιάδες εθελοντές αιμοδότες καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για αίμα, κατατάσσοντας την Κύπρο στις 62 χώρες παγκοσμίως με πλήρη επάρκεια αίματος από εθελοντική, μη αμειβόμενη αιμοδοσία.

Εξάλλου, η Κύπρος κατέχει την πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, ως προς το ποσοστό των αιμοδοτών, που φτάνει το 9% του πληθυσμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X