ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την ομοφοβική επίθεση κουκουλοφόρων

Ανακοινώσεις από πολιτικά κόμματα και αξιωματούχους του κράτους για τα όσα έγιναν στην εκδήλωση της Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καθολική υπήρξε η καταδίκη από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αξιωματούχους για την ομοφοβική επίθεση από ομάδα περίπου 10 ατόμων με κουκούλες σε εκδήλωση της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο ΤΕΠΑΚ.

Ν. Χριστοδουλίδης - Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος.

Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση.

Πράξεις βίας, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο ΤΕΠΑΚ δεν είναι αποδεκτές και είναι καταδικαστέες. Η Αστυνομία έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση του περιστατικού και αναμένουμε πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα.

ΠτΒ: Καλώ την Αστυνομία Κύπρου να εντοπίσει άμεσα τους δράστες

Την καταδίκη της για το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στο ΤΕΠΑΚ εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter το πρωί της Πέμπτης η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο το περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο ΤΕΠΑΚ», ανέφερε η κ. Δημητρίου, προσθέτοντας πως «τέτοιες συμπεριφορές είναι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία μας» και κάλεσε την Αστυνομία Κύπρου να εντοπίσει και να οδηγήσει άμεσα τους δράστες στη δικαιοσύνη.

 

Σ. Κυριακίδου: Η ΕΕ προασπίζεται την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση

Σε ανάρτηση της στο twitter η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ καταδίζει το χθεσινό ομοφοβικό περιστατικό αναφέροντας ότι: Η ΕΕ προασπίζεται την διαφορετικότητα & την ενσωμάτωση.

 

ΔΗΣΥ: Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στην κοινωνία

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

Κάθε συμπεριφορά και επίθεση κατά οποιουδήποτε αλλά και κατά του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα μας βρει απέναντί της.

Ούτε ο φόβος ούτε και η ρητορική μίσους που εκπορεύεται από κουκουλοφόρους, έχουν θέση στην κοινωνία μας.

ΑΚΕΛ: Αυτές οι συμπεριφορές δεν έπεσαν από τον ουρανό

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική επίθεση κουκουλοφόρων στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ μαζί με την Accept – LGBTI Cyprus.

Τέτοια περιστατικά συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και στ’ ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτές οι συμπεριφορές δεν έπεσαν από τον ουρανό. Τις εξέθρεψε η ρητορική μίσους και ρατσισμού στον δημόσιο λόγο, ειδικά όταν προέρχεται από πολιτικά πρόσωπα και εκτρέφεται όταν επιδεικνύεται ανοχή.

Το ΑΚΕΛ απαιτεί άμεση και πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, συλλήψεις και παραδειγματική τιμωρία των δραστών.

ΔΗΚΟ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει έντονα την επίθεση κουκουλοφόρων σε εκδήλωση της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

Η βίαιη επίθεση και τα επεισόδια που προκάλεσαν ήταν απαράδεκτα και προσβάλλουν την κυπριακή κοινωνία.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές οι οποίες στρέφονται εναντίον των αρχών και αξιών που διέπουν την ίδια τη δημοκρατία.

Η προάσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί ύψιστη δημόσια ευθύνη της πολιτείας και χρέος όλων μας.

ΔΗΠΑ: Λύπη και αποτροπιασμό από τα ψεσινά επεισόδια

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - Συνεργασία εκφράζει λύπη και αποτροπιασμό για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν κατά την ψεσινή εκδήλωση στο ΤΕΠΑΚ.

Η αντίθετη άποψη είναι απόλυτα συνταγματικό δικαίωμα του κάθε πολίτη. Ενέργειες, όμως, που εκτείνονται σε βίαιες πράξεις και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές συμπολιτών μας, είναι όχι μόνο επικίνδυνες, αλλά και καταδικαστέες.

Αυτές οι νοοτροπίες και πράξεις βίας μιας μεμονωμένης ομάδας δεν μπορούν να προσβάλλουν ολόκληρο το λαό και την κοινωνία μας, γι’ αυτό και το κράτος πρέπει να τις αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τόσο προληπτικά όσο και με αυστηρές τιμωρίες.

ΕΔΕΚ: Ο σεβασμός έναντι της διαφορετικότητας είναι επιβεβλημένος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, καταδίκασε τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο ΤΕΠΑΚ σημειώνοντας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

"Καταδικαστέα και απαράδεκτα τα ντροπιαστικά επεισόδια κατά των Accept – ΛΟΑΤΚΙ στη διάρκεια της εκδήλωσης  στο ΤΕΠΑΚ. Ο σεβασμός έναντι της διαφορετικότητας είναι επιβεβλημένος σε μία δημοκρατική κοινωνία. Η βία και η τρομοκρατία που σκοπό έχει την περιθωριοποίηση και τον εκφοβισμό των συνανθρώπων μας δεν είναι αποδεκτά και ούτε έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Αναμένουμε άμεσα τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας".

Οικολόγοι: Άκρως απαράδεκτη η ομοφοβική επίθεση ενάντια σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα 

Η ομοφοβική επίθεση που εκτυλίχθηκε χθες σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πανεπιστήμιο ΤΕΠΑΚ είναι άκρως καταδικαστέα και επικίνδυνη.

Δυστυχώς εν έτη 2023 παρατηρούμε πως τα φαινόμενα βίας και η μισαλλοδοξία αναβιώνουν και θα συνεχίσουν ακόμα, όσο δίνουμε βήμα σε ρατσιστικά και φασιστικά κινήματα.

Πρέπει επιτέλους να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και τη διάκριση μεταξύ των φύλων. Καλούμε άμεσα τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν και να εξετάσουν το περιστατικό, ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαχρονικά βρισκόμαστε στο πλάι των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και είμαστε ενάντια στις διακρίσεις που γίνονται λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Καταδικάζουμε κάθε πράξη που πηγάζει από το μίσος κατά των ανθρώπων λόγω ταυτότητας, φύλου ή γενετήσιου προσανατολισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση